De collega’s van Thuiszorg Rijnstad gaan altijd een stapje verder voor de cliënten
De collega’s van Thuiszorg Rijnstad gaan altijd een stapje verder voor de cliënten

Thuiszorg Rijnstad: aandacht voor mens én professional

ARNHEM - Werk je al een tijd als zorgverlener en wil jij graag voor een organisatie werken die zich net als jij met hart en ziel inzet voor haar cliënten? Zoek je een kleinere organisatie die de mens voorop stelt? Dan ben je van harte welkom bij Thuiszorg Rijnstad!

Thuiszorg Rijnstad is een erkende thuiszorgorganisatie in Arnhem. Met een zorgteam werkt het bedrijf voor ongeveer 50 cliënten in Arnhem Zuid. Vincent Populiers werkt als directeur zelf ook gewoon mee in de zorg. Daardoor weet hij precies wat zijn collega’s in hun werk nodig hebben. “We zijn flexibel naar zowel onze cliënten als naar onze medewerkers. We denken zoveel mogelijk proactief mee. Dus onze professionals hebben veel vrijheid om hun werk naar eigen inzicht te doen.”

Fijn team

De collega’s van Thuiszorg Rijnstad gaan altijd een stapje verder voor de cliënten. Ze hebben echt oog voor de mens en gaan honderd procent voor het contact met de cliënt! Ze zijn heel betrokken bij hun cliënten en ze gaan zo ver mogelijk om ze te helpen. Daarnaast hebben we een gezellig en fijn team. We vinden het heel belangrijk dat de sfeer goed is. Door samen te werken en van elkaar te leren is iedere werkdag bij Thuiszorg Rijnstad weer bijzonder. Wij bieden daarnaast diverse opleidingsmogelijkheden om specialistische kennis binnen het team te behouden en uit te breiden” vertelt Vincent.

Collega’s gezocht

“Wij zoeken nu dringend enthousiaste wijkverpleegkundigen, verpleegkundigen en Verzorgenden IG niveau 3. Wil jij ons team versterken? Stuur dan snel een email naar info@thuiszorgrijnstad.nl of bel: 026-3835970. Wij maken graag kennis met jou!”

Thuiszorg Rijnstad, Akkerwindestraat 71-103, Arnhem, 026-383 5970, www.thuiszorgrijnstad.nl.


RSD-proefproject smaakt naar meer

LIEMERS - 10 inwoners uit de Liemers hebben de afgelopen maanden meegedaan aan het RSD-project Op Eigen Kracht.

Het programma bestond uit 16 workshops over allerlei zaken die van invloed zijn op je eigen welbevinden, zoals leefstijl, voeding en financiën. Ook is ingegaan op zaken als cirkel van invloed, comfortzone, stresshantering en waarden en normen. Ook waren er beweegactiviteiten onder begeleiding van een sportcoach. Aan het eind van het programma heeft elke deelnemer haar of zijn plannen voor de toekomst gepresenteerd.

In de gemeente Emmerich konden inwoners aan hetzelfde programma meedoen maar dan in het Duits. Voor de Duitse en Nederlandse deelnemers is twee keer een gezamenlijke activiteit georganiseerd: een beweegactiviteit in Zevenaar en een bezoek aan het poster-/affichemuseum in Emmerich. Ook de Duitse en Nederlandse coaches en medewerkers van de RSD de Liemers en het Jobcenter Emmerich hebben elkaar meerdere keren ontmoet. De resultaten van deze pilot waren erg goed. Deelnemers geven aan door het programma duurzaam beter in hun vel te zitten en meer zelfvertrouwen te hebben. Ze laten dit ook zien door het zetten van concrete stappen richting participatie en soms ook werk.
Ook de ontmoeting met de Duitse deelnemers werd als erg leuk en gezellig ervaren. Vanwege deze positieve ervaringen en de goede resultaten, is een vervolg op dit proefproject inmiddels in voorbereiding.