Jory Minkman, René Pouwels, Toon Albers en ene chauffeur (Foto: PR)
Jory Minkman, René Pouwels, Toon Albers en ene chauffeur (Foto: PR) Foto:

Buurtbus Rijnwaarden wordt buurtbus Zevenaar

LOBITH - Buurtbusvereniging Rijnwaarden heeft een nieuwe naam: Buurtbus Zevenaar. Toon Albers, wethouder Mobiliteit en Verkeer had stond met een mooie boodschap stil bij de naamswijziging.

"Deze naamswijziging is meer dan alleen een verandering in letters; het vertegenwoordigt een nieuwe identiteit, een frisse start en een hernieuwde toewijding aan onze gemeenschap. Als symbool van deze vernieuwde identiteit, is het mijn grote genoegen om het nieuwe tenue van Buurtbus Zevenaar te overhandigen aan de voorzitter van de vereniging. Moge dit tenue jullie inspireren en verenigen in jullie voortdurende inspanningen om mobiliteit en verbondenheid binnen onze regio te bevorderen," stak de wethouder Jory Minkma en René Pouwels een hart onder de riem. 

50 vrijwilligers

Buurtbus Zevenaar is uitgegroeid tot een belangrijk onderdeel van het openbaar vervoersnetwerk. Vijf bussen rijden dagelijks over drie lijnen van het Gelders Eiland naar Zevenaar. Toon Albers: "Jullie voorzien hiermee in een cruciale behoefte aan mobiliteit, en dat is iets waar we als gemeente alleen maar trots op kunnen zijn. Ik wil graag mijn oprechte waardering uitspreken voor de meer dan 50 vrijwilligers die zich belangeloos inzetten voor Buurtbus Zevenaar. Jullie toewijding en inzet maken het mogelijk voor onze inwoners op het Gelders Eiland om toegang te hebben tot betrouwbaar openbaar vervoer, wat hun vervoersmogelijkheden vergroot en de bereikbaarheid van onze gemeenschap verbetert."