Liefdevolle boodschappen in hartje Zevenaar

Algemeen

ZEVENAAR - In het centrum van Zevenaar hebben jongeren een wel heel bijzonder project uitgevoerd dat de harten van velen heeft verwarmd. Met het doel om verbinding te creëren en liefde te verspreiden, hebben zij een blije indruk achtergelaten door het uitdelen van “vergeet-me-nietjes” vergezeld van lieve boodschappen.

Door Vica Groen

Het Maatschappelijke Diensttijd (MDT) project, een initiatief dat jongeren de kans geeft om zich in te zetten voor de samenleving, werd in het centrum van Zevenaar tot leven gebracht. Bepakt met kleine bloemen en kaartjes met opbeurende woorden, hebben deze leerlingen de straten gevuld met positiviteit en vriendelijkheid. Ze gingen met de mensen in gesprek over onderwerpen die de voorbijgangers belangrijk vinden in het leven, en over wat zij anders zouden willen zien.

De leerlingen hadden van te voren allemaal 5 vragen bedacht die zij aan de mensen konden stellen. Een voorbeeld hiervan is de vraag “ wat wilt u over 5 jaar bereikt hebben, in uw werk of privé?” of “ wat is iets wat u bereikt heeft waar u trots op bent, en wilt u delen hoe u dat gedaan heeft?”

De “vergeet-me-nietjes”, bekend om hun symboliek van herinnering en trouw, werden uitgedeeld aan voorbijgangers. Met daarbij het kaartje waarop een liefdevolle boodschap geschreven stond. Het kaartje had het doel om mensen zich gezien te laten voelen, en dat is gelukt. 
De reacties waren dan ook zeer positief. Mensen glimlachten, deelden verhalen en voelden zich oprecht geraakt door dit spontane gebaar van vriendelijkheid. Voor velen was het een reminder om te genieten van de kleine momenten in het leven en om de mensen om hen heen te koesteren. De mensen vonden het fijn om zich gezien te voelen.
Het initiatief van deze jongeren heeft niet alleen een blijvende indruk achtergelaten in het centrum van Zevenaar, het heeft ook een krachtige boodschap van hoop en liefde verspreid. Het herinnert ons eraan dat zelfs de kleinste gebaren een grote impact kunnen hebben op het welzijn van anderen. Ook heeft het de jongeren geïnspireerd. Zij gingen het project al gemotiveerd in, maar hebben hiermee ook ervaren dat je met een kleine actie iets waardevols voor een ander kan doen.
Dit project illustreerde de kracht van jongeren om positieve verandering te bewerkstelligen in de samenleving. Door hun enthousiasme, creativiteit en toewijding hebben zij laten zien dat het mogelijk is om een verschil te maken, zelfs in de drukte van alledag.

Laten we deze inspirerende daad van vriendelijkheid koesteren en laten we ons allemaal laten leiden door het voorbeeld van deze jonge mensen, om liefde en verbondenheid te verspreiden, waar we ook gaan.