Deiana Zamani: "Voorkomen is beter dan genezen" (Foto: PR)
Deiana Zamani: "Voorkomen is beter dan genezen" (Foto: PR) Foto:

Mondzorg Lentemorgen: voor een stralende lach

Deiana Zamani: 'Voorkomen is beter dan genezen'

ZEVENAAR - Een jaar geleden begon mondhygiëniste Deiana Zamani (37) met haar eigen mondhygiënistenpraktijk in Zevenaar. Met succes, want de loop zit er goed in bij Mondzorg Lentemorgen. Vlak voor de eerste verjaardag blikt ze terug en kijkt ze vooral vooruit. “Goede mondzorg is zo belangrijk.”

Met een stralende lach vertelt Deiana haar verhaal. Die lach gunt ze iedereen. Dat begint bij een goede mondgezondheid vertelt ze. “Regelmatige behandelingen bij een mondhygiënist in combinatie met een goede mondhygiëne thuis verkleinen de kans op tandvlees- en gebitsaandoeningen en zelfs gezondheidsproblemen. Zo is het wetenschappelijk bewezen dat er een samenhang is tussen mondgezondheid en onder meer diabetes, hart- en vaatziekten, reumatoïde artritis, overgewicht en longziektes.” 

Deiana Zamani staat ingeschreven in het Kwaliteitsregister voor Mondhygiënisten en is lid van de Nederlandse Vereniging van Mondhygiënisten en de Nederlandse Vereniging voor Parodontologie. In 2011 studeerde ze in Nijmegen af als mondhygiëniste. Daarna deed ze ervaring op bij verschillende praktijken. In de Praktijk voor Parodontologie en Implantologie Arnhem zag ze veel patiënten uit de Liemers en ook de Achterhoek. “Ik wilde al langer voor mezelf beginnen. Dan kun je toch meer je eigen stempel op een praktijk drukken. Toen dacht ik meteen aan Zevenaar. Ik heb marktonderzoek gedaan en nadat deze plek vrijkwam, heb ik vorig jaar de stap gezet. Natuurlijk was dat spannend. In het begin moet je vooral aan je naamsbekendheid werken. Maar ik zit hier helemaal op mijn plek.” Met hier doelt ze op het bedrijfsverzamelgebouw aan de Lentemorgen 5, de voormalige Rabobank. “We zijn goed bereikbaar en toegankelijk, ook voor mindervaliden. Je kunt hier zo parkeren.” Glimlachend: “Steeds meer mensen weten de weg naar Mondzorg Lentemorgen te vinden. Mond-op-mondreclame doet z’n werk.”

Op het visitekaartje van Deiana Zamani staan preventieve mondzorg, reguliere gebitsreiniging en het behandelen van vergevorderde tandvleesproblemen (parodontitis). “Preventieve mondzorg is zo belangrijk. Dan moet je denken aan voorlichting, het uitgebreid weghalen van tandsteen en het reinigen van worteloppervlakken onder het tandvlees. Voorkomen is beter dan genezen. Als je twee keer per jaar naar een mondhygiënist gaat, dan voorkom je grote kosten bij de tandarts. Ik werk aan mondzorgkunde in plaats van tandheelkunde. Dat patiënten soms te laat bij haar terecht komen, is keiharde realiteit. “Dan zie je dat er al sprake is van cariës, gevoelige tanden en vervelende tandvleesontstekingen.”

Met preventieve mondzorg kun je daarom niet vroeg genoeg beginnen pleit ze. “Kinderen tot 18 jaar kunnen gratis naar de mondhygiënist. Voor hen worden alle behandelingen volledig vergoed vanuit de basisverzekering. Zo staat niets je in de weg om een gezonde basis te leggen voor het melkgebit én het blijvende gebit.” Vanaf 18 jaar worden de behandelingen vergoed vanuit de tandartsverzekering.

Dankzij de nieuwste technieken en behandelmethodes zijn de behandelingen bij Mondzorg Lentemorgen nagenoeg pijnloos. Nog een pluspunt: Deiana Zamani steekt veel tijd in het opbouwen van een vertrouwensband met haar patiënten. "Ik communiceer, luister, voel mee, motiveer en neem uitgebreid de tijd. Iedereen moet zich hier op zijn of haar gemak voelen, ook angstpatiënten. In deze doelgroep ben ik gespecialiseerd.”
Jong en oud, is welkom bij Mondzorg Lentemorgen. Voor een bezoek is geen verwijzing van de tandarts nodig. Ook 's avonds en op zaterdag is de praktijk geopend. Tijdens een eerste afspraak wordt er kennisgemaakt. Daarna volgt het in kaart brengen van de conditie van het tandvlees. Afhankelijk van de situatie volgt een behandelplan.

Deze maand is het extra feest bij Mondzorg Lentemorgen. Niet alleen vanwege de eerste verjaardag. "Vorige week was het de week van de mondhygiënisten. Daarom krijgen de eerste 100 nieuwe patiënten in maart en april na hun eerste behandeling een gratis Oral-B iO elektrische tandenborstel."

Mondzorg Lentemorgen
Lentemorgen 5 (5.2) via hoofdingang
Zevenaar, 0316-785897
whatsapp: 0647731222
info@mondzorglentemorgen.nl
www.mondzorglentemorgen.nl