Bridge is meer dan gewoon een spel, het is een fantastische denksport.
Bridge is meer dan gewoon een spel, het is een fantastische denksport.

Bridgeclub De Liemers blikt terug en kijkt vooruit

Algemeen

ZEVENAAR - Met het uitreiken van de bekers aan de diverse clubkampioenen heeft Bridgeclub De Liemers het bridgeseizoen ’22-’23 in deze maand afgesloten. Na twee seizoenen waarin de bridgecompetities behoorlijk last hadden van alle corona-gerelateerde maatregelen, was het afgelopen seizoen weer een normaal bridgejaar.

Nieuw was dit jaar de ‘stamppottendrive’ met 120 deelnemers, waarbij de opbrengst ten goede is gekomen aan de Voedselbank. Na afloop van deze geslaagde drive overhandigde Boukje Scholte, voorzitter van BC de Liemers, een cheque van € 1.100,- aan de Voedselbank. Winnaars van deze drive waren Yvonne en Theo Kampschreur.
De 15e bridgedrive voor War Child op 22 april met ruim 220 deelnemers werd gespeeld in diverse locaties in Zevenaar, variërend van Ons Huis, de Cultuurfabriek, diverse horecalocaties tot boekhandel Rebers en de Hema. Wethouder Aad van Orden feliciteerde namens het college van B & W de bridgeclub met deze 15e bridgedrive voor War Child en onderstreepte in zijn woord het belang van War Child én de maatschappelijke betrokkenheid van DB De Liemersvereniging. Hij feliciteerde de winnaars van deze drive: Ina Comino en Herman Rensen die 64,89 % scoorden. Hij verklapte alvast dat het totaalbedrag dat de bridgeclub voor War Child in al die jaren bij elkaar gebridget had, de € 50.000,- zou passeren. Inderdaad: het totaalbedrag dat de club aan War Child in al die jaren kon overmaken bedraagt € 51.500,-. Met een dankjewel aan bridgers, sponsoren, bridgegelegenheden en alle vrijwilligers die deze bridgedrives mogelijk maakten. War Child liet het volgende weten: ‘wat zijn wij jullie dankbaar voor jullie steun aan ons werk al die jaren. Om een beetje inzicht te geven in wat voor impact jullie hebben gehad met jullie prachtige bijdrage EUR 51.500,- laat ik jullie graag weten dat met jullie steun 540 kinderen een jaar deel hebben kunnen nemen aan onze programma’s! Dat is, bridgers, echt een hele grote bijdrage, waar we jullie ontzettend dankbaar voor zijn.’

Bridgeclub De Liemers is actief sinds 1991 en heeft circa 170 leden. Er wordt op drie momenten in de week gebridget, op maandagavond, dinsdagmiddag en woensdagavond bij Zalencentrum Staring. Op alle momenten is plaats voor nieuwe leden. Voor wie het spel wil leren start Conny van der Graaf in september een nieuwe cursus. De cursus wordt gegeven bij zalencentrum Staring op woensdagavonden (cursusduur 12 weken). Bridge is meer dan gewoon een spel, het is een fantastische denksport. Een sport die je speelt en deelt met elkaar. Je kunt het spelen in een team, op een club, op een zondagmiddag met vrienden of individueel online. Bridge is daarnaast een sport die hersenen fit en actief houdt, belangrijk voor jong en oud. Uit onderzoek is gebleken dat bridge mensen sociaal actief en mentaal fit houdt. Door bij een club te spelen ontmoet je veel andere mensen waardoor er vaak een levendig sociaal netwerk ontstaat waarvan je nog jaren plezier hebt. Hebt u belangstelling voor een bridgecursus? Neem contact op met Conny van der Graaf, docente (0316-265400) connysbridgeschool@gmail.com.
Vóór het nieuwe seizoen van start gaat is er vanaf 7 juni tot eind augustus op woensdagavond “zomerbridge” bij Zalencentrum Staring, Grietakkers 3, 6905 CD Zevenaar. Iedereen is van harte welkom. Kosten bedragen € 2,00 per persoon, te voldoen à contant bij binnenkomst. Vooraf aanmelden is niet nodig, je kan gewoon binnen komen lopen tot 19.15 uur. Informatie kunt u krijgen bij Wendy de Preter Tel. 06-2908 4290 w.de.preter@hotmail.com

De agenda voor het nieuwe seizoen ’23-‘24 is gemaakt. De start is in de eerste week van september. Naast de wekelijkse drives en de feestelijke drives met kerst, neuwjaar en pasen is er ook het komend jaar weer een stamppottendrive en wel op 17 februari 2024, waarvan ook nu weer de opbrengst voor de Voedselbank is. De 16e bridgedrive voor War Child wordt gehouden op zaterdag 20 april 2024. Nieuw in het komend bridgeseizoen is een viertallencompetitie van drie zittingen op de zaterdagen 4 en 18 november en op vrijdagavond 1 december.

Meer weten over BC de Liemers zie de website https://7015.bridge.nl of neem contact met Margreet Spoelstra, secretaris secretaris.bc.deliemers@outlook.com of met Guus Lijnkamp, (06-2215 3923) bc.deliemers@gmail.com.