De altijd druk bezochte klimtoren
De altijd druk bezochte klimtoren Foto:

Didam op Stelten: een feestje voor alle leeftijden

DIDAM - Didam staat figuurlijk op stelten op 4 juni van 12.00 tot 17.00 uur. Dan vindt namelijk de 45e editie van het succesvolle evenement Didam op Stelten plaats. 

De succesnummers van vorig jaar worden herhaald. DoS wordt weer gecombineerd met een kindermiddag. Alle activiteiten voor kinderen zijn gratis! Op het plein voor de Mariakerk staan een klimtoren, draai- en zweefmolen en springkussens. Ook aan jeugd tussen 13 en 18 is gedacht, zij kunnen sumoworstelen en spannende momenten beleven in een escaperoom. De politie komt met een informatiebus. En op de dag dat Max Verstappen in Spanje de Formule 1 rijdt, heeft DoS een Racesimulator geregeld. Met wie ga jij de strijd aan?

Vorig jaar bleek er tijdens DoS toevallig een landbouwminiaturenbeurs in de markthal te zijn. Mensen waren daar heel enthousiast over. Een leuke combinatie met de oldtimer landbouwvoertuigen. Gelukkig wilde de organisatie van de landbouwminiaturen de beurs wel weer gelijktijdig met DoS plannen. Zij zijn daarom op 4 juni ook weer terug te vinden in de markthal.

Didamse verenigingen en goede doelen zullen zich op verschillende manieren laten zien.  Sportverenigingen bieden bijvoorbeeld allerlei sport- en spelactiviteiten aan. Er is een grote sfeermarkt met een breed aanbod aan artikelen. “Er komen niet meer dan twee kramen met dezelfde producten te staan”, vertelt Kaylee Ferrier van de organisatie. “De aangeboden producten moeten voor het publiek leuk zijn, er komt geen eindeloze rij kramen met witte sokken en broekriemen. Je vindt op de sfeermarkt bijvoorbeeld brocante, zelfgemaakte houtsculpturen, sieraden en ambachtelijk gemaakte producten. De Didamse winkeliers zullen zich ook presenteren met leuke acties en aanbiedingen.”
Voor het eerst is er een Foodtruckplein. Aan het eind van de Spoorstraat is allerlei lekkers te koop. Je kunt er genieten van stroopwafels, poffertjes en voor de liefhebbers van wat hartigs is er vis en currywurst. Ook hier kun je wat te drinken nemen. Met live muziek van Mengelmoes en Pleased to meet you is er meteen een gezellig sfeertje.

Dankzij Symbion, de school voor praktijkonderwijs uit Didam, is de tijdlijn uit 2017 gerenoveerd. Na corona werden de panelen tevoorschijn gehaald en tot schrik van de organisatie waren de lijsten helemaal krom getrokken. Leerlingen van de studierichtingen metaal, hout, bloem en schilderen maakten 45 unieke kunstwerken. De tijdlijn kun je vinden als je van het plein voor de Mariakerk naar het park loopt. In het park heeft Café Uniek de huiskamer weer ingericht. Je kunt hier naar fijne muziek luisteren en een drankje drinken.