Jubilerende harmonie St.Franciscus
organiseert een muzikaal feestweekend

BABBERICH - Op 28 januari van dit jaar bestond Harmonie St. Franciscus uit Babberich 100 jaar. Het jubileumjaar werd afgetrapt met een zeer goed bezocht jubileumconcert, waarbij de vereniging een koninklijke onderscheiding in ontvangst mocht nemen, en een receptie. 

Momenteel maakt de vereniging zich op voor de volgende serie van activiteiten met betrekking tot het jubileumjaar. Ditmaal wordt er een muzikaal weekend georganiseerd. De Marinierskapel der Koninklijke Marine onder leiding van Jos Pommer zal op vrijdagavond 2 juni het weekend openen met een buitengewoon concert. Aanvang: 19:30 uur. Locatie: Sportpark De Buitenboom, Beekseweg 5 in Babberich. De presentatie van deze avond is in handen van Jeroen Schippers, en als solist is zanger Franklin Brown te horen. Op zaterdag 3 juni treedt de alom bekende “Retteketet” Showband op. Dit optreden is in Kulturhus de Borg aan het Babborgaplein te Babberich. Aanvang 20:00 uur. Het muzikale weekend wordt afgesloten op zondagmorgen 4 juni met een gevarieerd “blaasmuziek” programma. Afwisselend treden de orkesten Liemers Böhmische, Klein Babberich en Ales Fekeert, vanaf 11:00 uur in het Kulturhus de Borg op.

Kaarten voor de optredens van vrijdag en zaterdag zijn te bestellen via de website van de harmonie (harmonie-sintfranciscus.nl) of bij leden van de harmonie. De toegang voor de zondag is gratis.


Alzheimercafé in Zevenaar

ZEVENAAR - Het Alzheimercafé in Zevenaar is een ontmoetingsplek voor mensen met dementie en hun naasten. 

De naam van het café doet vermoeden dat het alleen bedoeld is voor mensen met de ziekte van Alzheimer, maar niets is minder waar. Het café biedt ook een warm welkom aan mensen met andere vormen van dementie, zoals vasculaire dementie of fronto-temporale dementie. Het Alzheimercafé is een plek waar mensen met dementie en hun naasten elkaar kunnen ontmoeten, ervaringen kunnen delen en informatie kunnen uitwisselen. Het café is bedoeld als een informele ontmoetingsplek, waar iedereen zich thuis kan voelen en waar iedereen begrijpt wat het betekent om te leven met dementie. Het Alzheimercafé organiseert regelmatig themabijeenkomsten waarbij experts op het gebied van dementie uitgenodigd worden om te spreken over specifieke onderwerpen. Het café biedt niet alleen steun aan mensen met dementie, maar ook aan hun naasten en mantelzorgers. De ziekte van een naaste kan een grote impact hebben op het leven van mantelzorgers en het Alzheimercafé biedt hen de mogelijkheid om ervaringen te delen en elkaar te steunen. Het café biedt informatie, activiteiten en een luisterend oor en is een belangrijke bron van steun voor iedereen die te maken heeft met dementie. 
Het Alzheimer café wordt negen keer per jaar gehouden in de Hooge Bongert op de vierde dinsdag van de maand, behalve in juni, juli en december.

De toegang is gratis. Informatie: mail naar alzheimercafe.zevenaar@alzheimervrijwilligers.nl.