IDO: voor hulp en advies over zorgtoeslag

Algemeen

LIEMERS - Zorgtoeslag aanvragen, een vraag stellen aan de gemeente of werk zoeken. Dat moet tegenwoordig allemaal via de computer. Maar veel mensen vinden dit nog lastig.

Voor vragen of advies over de websites van de overheid kan iedereen terecht bij het IDO (de Informatiepunten Digitale Overheid) in de bibliotheken van Kunstwerk! in Duiven, Pannerden, Westervoort en Zevenaar. Het IDO is gratis en is elke week open. Een afspraak maken is niet nodig. Je krijgt direct informatie waarmee je verder kunt of we verwijzen je door naar de juiste organisatie.

Het IDO is geopend in de bibliotheken van Kunstwerk! op de volgende dagen:
Duiven: woensdagochtend van 10:00-12:00 uur,
Pannerden: dinsdagmiddag van 14:00-16:00 uur,
Westervoort: woensdagmiddag van 14:00-16:00 uur,
Zevenaar: dinsdagochtend van 10:00-12:00 uur.

Natuurwandeling door IVN

WESTERVOORT - Op zondag 14 mei organiseert IVN de Liemers een wandeling door Driegaarden aan de rand van Westervoort. 

Jurrie Veldhuijsen: “We struinen eerst door een woest gebiedje, met grote en kleine waterplassen. Dit zijn voormalige kleiputten, lange tijd door de steenfabrieken in en om Westervoort gebruikt voor de kleiwinning. Nu teruggegeven aan de natuur en toevluchtsoord voor vele soorten vogels. Daarna gaan we aan de klim beginnen, de bult op. Vroeger een bekende vuilstort, nu biedt het vooral een veilig thuis aan muizen, hazen en zelfs reeën. We verzamelen om 10.00 uur op de parkeerplaats van voetbalvereniging AVW’66, aan de Brouwerslaan, te Westervoort, waar we ongeveer om 12.00 uur weer terug zullen zijn. Aan deelname zijn geen kosten verbonden, een vrijwillige bijdrage is welkom. Wel graag van tevoren aanmelden! 

Aanmelden: e-mail jjveldhuijsen@ziggo.nl.