Geopend! Kinderburgemeester Catoo en Toon Albers wrijven zich in de handen
Geopend! Kinderburgemeester Catoo en Toon Albers wrijven zich in de handen

Raadhuisplein: nieuwe bestrating, zitelementen, meer groen en een waterpartij

Algemeen

ZEVENAAR - Het vernieuwde Raadhuisplein is officieel in gebruik genomen. Wethouder Toon Albers en kinderburgemeester Catoo Berns verrichtten op 3 mei de openingshandeling door de waterpartij met fonteintjes aan te zetten.

De fonteintjes staan precies op de plek waar de Duitsers op 3 april 1945 een enorme krater veroorzaakten met hun bombardementen. In een geul van cortenstaal staat deze historische gebeurtenis beschreven. Een prachtig gezicht. Wie de beelden van het oude plein vergelijkt met het vernieuwde plein hoeft niet veel moeite te doen om de tien verschillen te vinden. De grijze bestrating is vervangen door kleurrijke stenen. De lijnen lopen parallel met het appartementencomplex. De 87 tegels van kunstenares Maria Ikonomopoulou zijn verplaatst richting de Arnhemseweg. Er kwam nieuw straatmeubilair en het nodige extra groen. Nabij de houten plantenbakken zijn extra zitplekken gecreëerd. “Allemaal ingrediënten voor een fantastische ontmoetingsplek waar ik iedereen heel veel plezier wens”, aldus Toon Albers.
Net als tientallen mede-inwoners genoot Jan Nas genoot volop in het zonnetje. Eerder zat hij altijd aan de overkant, maar die bankjes zijn verwijderd om ruimte te maken voor grote(re) evenementen. “Ik vind het helemaal goed zo.” De vuurdoop van het vernieuwde Raadhuisplein als festivalterrein liet niet lang op zich wachten. Een dag na de openingshandeling was het een drukte van jewelste tijdens de dodenherdenking. Een dag later ging het dak er helemaal af tijdens het bevrijdingsfestival van Muziekstad Zevenaar.
Komende vrijdag keert de weekmarkt terug op de oude stek.

Het is gezellig toeven op het Raadhuisplein