Het team van het Breincafé
Het team van het Breincafé Foto:

Breincafé

Het Breincafé Zevenaar is een ontmoetingsplek voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel en hun naaste/partner. Zij kunnen hier hun persoonlijke ervaringen met elkaar delen en ontvangen – desgevraagd – informatie en advies over meerdere aspecten rond NAH. Op dinsdagmorgen 2 mei (vanaf 10.00 uur in Liemerije) en donderdagmiddag 4 mei (vanaf 13.00 uur in De Maatjes) staat het team weer voor hen klaar. De Dag van de Beroerte, dit jaar gehouden op 9 mei, staat centraal in beide sessies. Geïnteresseerd of nieuwsgierig? Kom gerust een kijkje nemen. De entree is gratis; meld je wel even aan via breincafezevenaar@gmail.com. 

Kerkberichten

Ontmoetingskerk

Elke zondag om 10.00 uur wordt in de Ontmoetingskerk aan de Markt 24 in Zevenaar een dienst gehouden. Elke eerste vrijdagmiddag van de maand, deze keer op 5 mei, heeft u gelegenheid onze monumentale kerk te bezoeken. Elke 2e en 4e vrijdag van de maand om 19.00 uur houdt een groep betrokken wereldburgers in de Ontmoetingskerk een gebedsbijeenkomst voor vrede en veiligheid. Deze bijeenkomsten zijn gestart na het uitbreken van de oorlog in Oekraïne en zijn bedoeld om even met echte aandacht en gebed stil te staan bij mensen in de hele wereld die in verschrikkelijke omstandigheden verkeren.

Parochie St. Willibrordus

Vieringen in het Eucharistisch Centrum H. Andreaskerk te Zevenaar. Zondag 30 april: 10.30 uur Roepingenzondag, Woord-Communieviering. Voorganger diaken Adri van Zundert. Er is een collecte voor fonds Priesteropleidingen Aartsbisdom Utrecht. Misintenties: Ria Witjes-Driessen, Remi van Kempen, Theo Jansen, Freek Kamperman, Geert Keurntjes, Jan Weustink, Rikie Lintsen-Derksen, mevrouw C. van Huet-Wieland, Arnold van Aken.

St. Martinus

Zondag 30 april is er geen viering in de Sint Martinuskerk van Oud-Zevenaar.

Toon Hermans bij Senior Aktief

Een avondje gezellig uit? Jacques Laurensse, één van de bestuursleden van Senior Actief Oud-Zevenaar en Ooy, is een grote fan van Toon Hermans. Hij wil graag zijn passie delen met anderen. Daarom vertelt hij op vrijdag 28 april bij Thoen & Thans over Toon Hermans en laat diverse stukjes van de verschillende optredens zien. Het wordt een avond met een aaneenschakeling van prachtige fragmenten vol humor en vrolijkheid door "De Clown in Klompenland”. Aanvang 19.30 uur.

Afbeelding