Toon Albers (links) en Axel Jansen fietsen een smoothie (Foto: Jeroen Liemers Studio38c)
Toon Albers (links) en Axel Jansen fietsen een smoothie (Foto: Jeroen Liemers Studio38c)

Wethouders Aalbers en Axel Jansentrappen FietsChallengeA12 af

Algemeen

ZEVENAAR - Wethouder Toon Albers en Axel Jansen, directeur van het Zevenaarse bedrijf JaZo en tevens voorzitter van De Liemerse ondernemersvereniging Lindus trapten deze week letterlijk de FietsChallengeA12 af.

Zij fietsen samen een smoothie, terwijl een fietsmaker hun fietsen checkte. Ook veel fietsers op De Groeneweg lieten hun fiets nakijken en trapten een gezonde smoothie. Deze aftrap markeerde de start van FietsChallengeA12, die nog tot 15 oktober loopt. De actie heeft uiteindelijk tot doel om bij te dragen aan de vermindering van de drukte op de A12. Tegelijkertijd levert het deelnemers ook direct zelf iets op: betere gezondheid, besparing op benzine, winnen van prijzen en een bijdrage aan een goed doel naar keuze. Je kunt op ieder moment tot 15 oktober opstappen. Deelname is gratis. Aanmelden kan via www.fietschallengea12.nl.
De FietsChallengeA12 wordt georganiseerd door het programma A12 Slim Reizen. In dit programma werken het bedrijven, overheden en onderwijsinstellingen uit de A12-regio samen aan de bereikbaarheid en leefbaarheid van de regio. Dit doen zij door reizigers en bedrijven te stimuleren om anders te reizen. Het project A12 Slim Reizen is onderdeel van Slim & Schoon Onderweg, het regionale programma voor een schonere en beter bereikbare regio.