Open dag stichting Eerste Levensbehoefte De Liemers

Algemeen

AERDT - De Stichting Eerste Levensbehoefte De Liemers houdt op zaterdag 29 april een open dag van 10.00 tot 16.00 uur aan de Kerkweg 37 in Aerdt.

Op deze dag laten de initiatiefnemers Yvonne en Rob Wiggers zien wat zij allemaal doen. Ze startten drie jaar geleden met de inzameling van levensmiddelen voor minder bedeelden op het Gelders Eiland. Daar bleek veel behoefte aan te zijn. “Wij voorzien onze medebewoners/gezinnen van een goed gevulde boodschappenkrat en bigshopper met groente en fruit en staan hen bij met raad en daad. Dit doen wij wekelijks op vrijdagochtend onder het genot van een kopje koffie/thee”, vertelt Yvonne. Tijdens het driejarig bestaan is er vanwege corona nooit een echte opening geweest. “Maar nu is het eindelijk zover”, lacht ze. “Wij willen hier een feestelijke dag van maken met leuke activiteiten voor de kinderen. Er zal koffie, thee en limonade met wat lekkers zijn. Daarnaast staat er een kraampje, waar mensen leuke hebbedingetjes, oorbellen, cadeautjes voor moederdag, lederen en kralen armbandjes, t-shirts kunnen kopen. Uiteraard komt de opbrengst ten goede aan onze stichting. Ook zal er een fles staan voor een financiële donatie.”

Wie houdbaar voedsel wil schenken of een andere donatie wil doen kan daarvoor terecht bij Yvonne en Rob. Voor verse groente en fruit hebben ze vaste gevers. “Sinds vorige week hebben wij een opslagruimte gevonden bij tankstation AVIA in Lobith. Hier zijn we dolgelukkig mee, maar we zijn ook nog op zoek naar een ruimte in Zevenaar/Didam en Duiven/Westervoort”, doet ze een oproep.