Maddie tussen de jongeren: ""Het is geweldig om te zien hoe jongeren zich inzetten voor anderen"
Maddie tussen de jongeren: ""Het is geweldig om te zien hoe jongeren zich inzetten voor anderen" Foto:

MDT-leerlingen maken paaspakketten voor gezinnen met een bescheiden inkomen

'Samen maken we het verschil'

DUIVEN - Onder begeleiding van Maddie Bijsterbosch, Elvira Bronkhorst en Fabienne Willems hebben 20 MDT-leerlingen van het Candea College de afgelopen dagen 40 paaspakketten gemaakt voor gezinnen die het financieel moeilijk hebben.

Door Maddie Bijsterbosch

De paaspakketten bevatten alles wat nodig is voor een compleet paasontbijt, waaronder een heerlijke paasstol, vers sap en natuurlijk paaseieren. De leerlingen waren enthousiast en blij om hun talenten te gebruiken om anderen te helpen. Jongerencoach Maddie Bijsterbosch is trots op de leerlingen en is blij dat zij zich inzetten voor de gemeenschap. "Het is geweldig om te zien hoe jongeren zich inzetten voor anderen en hoe zij hun talenten kunnen inzetten om een positieve verandering teweeg te brengen."
In deze moeilijke tijden zijn er veel gezinnen die het financieel zwaar hebben. Rond de feestdagen hebben zij het extra moeilijk. Daarom wilde Maddie graag deze doelgroep voorzien van een uitgebreid paasontbijt. De MDT-leerlingen en Maddie hopen dat de paaspakketten goed in de smaak zullen vallen en dat dit project zal aantonen dat kleine gebaren een groot verschil kunnen maken.

De actie van het project MDT Hope-XXL is een mooi voorbeeld van hoe jongeren zich kunnen inzetten voor hun gemeenschap en een positieve bijdrage kunnen leveren aan de samenleving. Het project laat zien dat zelfs kleine acties een groot verschil kunnen maken in het leven van anderen. De MDT-leerlingen hebben samen de taken verdeeld en de boodschappen gehaald en de dozen gevuld. De paaspakketten zullen zeker een lichtpuntje zijn voor gezinnen die het moeilijk hebben en hen helpen om te genieten van een heerlijk paasontbijt samen met hun dierbaren.
De Candea College MDT-leerlingen en Maddie Bijsterbosch hopen dat deze actie zal inspireren tot meer initiatieven die mensen in nood kunnen helpen. “Samen kunnen we een verschil maken in deze moeilijke tijden en ervoor zorgen dat mensen het gevoel hebben dat ze er niet alleen voor staan”, aldus de leerlingen.