Mandy (links) en Kim met hun Pica Bug
Mandy (links) en Kim met hun Pica Bug Foto:

Mandy en Kim rijden Budapest Rally

Pika chicks gaan knallen met Pika Bug tijdens kleurrijke roadtrip

ZEVENAAR - Mandy Willemsen (21) uit Zevenaar en Kim Wolsink (23) uit Doetinchem houden van avontuur en zijn helemaal leip van Pickachu. Als Pika chicks hopen ze van 22 tot en met 29 juli hoge ogen te gooien in hun Pika Bug tijdens de Budapest Rally.

Door Susan Wiendels

“De eerste vijftig punten zijn al binnen”, lacht Kim als ze met haar Peugeot 107 komt voorrijden. Een plaatje. Felgeel, compleet gewrapped in de geest van Pikachu, het iconische Pokémonfiguur. Nieuwe velgen met gele ventieldopjes, een sportuitlaat, een chameleonvoorruit en frontspoilers. Ook in het interieur ligt het accent op de kleur geel.
Deelnemers aan de kleurrijke roadtrip kunnen met hun originele vierwieler punten verdienen. Tijdens de rally door verschillende originele challenges te volbrengen en checkpoints te vinden, maar ook vooraf. Mandy: “Het thema van de Budapest Rally is dit jaar Legendary Movie Cars. Nou, wij hebben gewoon een stadsauto, maar ons thema heeft wel met entertainment te maken en een legendarisch figuur. Voor creativiteit krijg je vooraf al punten en is je auto knalgeel, knalgroen, knalroze, knalblauw of knaloranje, dan krijg je al vijftig punten.”

De twee meiden leerden elkaar kennen tijdens een ladiesnight, heel plat gezegd een piemelparty, waar stoute seksspeeltjes en allerlei smeersels van hand tot hand gingen. Na de party bleken ze nog lang niet uitgeluld en er ontstond een hechte vriendschap tussen de meiden. "Kleding, muzieksmaak. Bizar hoeveel overeenkomsten we hebben”, aldus Mandy. Toen de Budapest Rally voorbijkwam, waren ze meteen eensgezind. "Hier doen we aan mee.”

Zo'n 250 teams rijden op 15 juli vanuit Amsterdam of Brussel in zeven etappes richting de Hongaarse hoofdstad. Niet op snelwegen, maar over adembenemende wegen door negen landen langs onder meer Het Zwarte Woud, het Gardameer, Venetië, Plitvice watervallen en het Balatonmeer. De finishlijn van elke etappe is steeds op een unieke kampeerlocatie. Samen lachend: "Dat wordt elke avond dik feesten met de andere teams.”


Mandy en Kim draaien hun hand niet om voor de rit van 2.500 kilometer. Kim reed al eerder met haar wagentje naar Tsjechië, kilometers maken is ze dus wel gewend. En mochten ze panne krijgen, dan is er nog geen man overboord. Kim: "Hoewel er punten te verdienen zijn, gaat het vooral om de fun en de samenwerking tijdens de rally. Iedereen helpt elkaar.”
Het winnende team mag een jaar lang rondcruisen met een icoon van de eerste editie van de Budapest Rally: The Dizzy Duck, een knalgele Citroën Dyane. Kim en Mandy in koor: “We gaan er helemaal voor!”

Afbeelding