Meer dan 125  bezoekers reageerden positief op de plannen
Meer dan 125 bezoekers reageerden positief op de plannen Foto:

Oud-Zevenaar heeft dorpstoekomstplan

OUD-ZEVENAAR - Meer betaalbare woningen voor jongeren én een collectieve voorziening op een centrale plek in het dorp. Dat zijn een paar belangrijke wensen van de inwoners van Oud-Zevenaar. 

Ruim 160 inwoners (kinderen, jongeren en 25+) deelden hun ideeën over de toekomst van Oud-Zevenaar. Dorpsnetwerk InOudZevenaar haalde met hulp van Leefbaarheidsalliantie Gelderland deze ideeën op. Nu zijn alle ideeën samengevat te lezen in het dorpstoekomst ‘Oud-Zevenaar in 2040: samen bouwen aan ons dorp!’ en op www.inoudzevenaar.nl. Vanaf eind september tot en met eind november organiseerde dorpsnetwerk InOudZevenaar hiervoor zogenaamde dorpssafaries. Inwoners konden ook digitaal via een enquête hun ideeën kwijt. Op zaterdag 1 april presenteerde het dorpsnetwerk het toekomstplan aan alle inwoners van Oud-Zevenaar. De meer dan 125 bezoekers reageerden positief.

“In het toekomstplan staan alle ideeën voor de toekomst van ons dorp. Daar zetten we vanaf nu graag samen met iedereen de schouders onder”, geven Hans, Marc, Eric, Frans en Maike van het dorpsnetwerk aan. “In juli 2021 zijn we een dorpsnetwerk gestart met de bedoeling alle energie en initiatieven in ons dorp te bundelen. Zo kunnen we samen richting geven aan onze toekomst. We zijn daarom heel blij dat zoveel inwoners hebben meegedacht over de toekomst en hun ideeën hebben gedeeld. Er ligt nu een mooi toekomstplan waar we mee aan de slag kunnen. Daarvoor hebben we natuurlijk de hulp en steun van onze inwoners en verenigingen nodig maar ook bijvoorbeeld van de gemeente. De eerste contacten zijn al geweest.”

Dorpsnetwerk InOudZevenaar heeft ook een digitaal (nieuws)platform (www.inoudzevenaar.nl) waarop inwoners, bewonersinitiatieven en organisaties van het dorp nieuws en activiteiten in het dorp met elkaar delen.