Esther Pelgrom
Esther Pelgrom PR

Esther Pelgrom zingt liedjes met verlangen in kerk

LATHUM - Songwriter, zangeres, bohémienne vol dromen, fluitiste, verhalenverteller, zoeker, ontdekker, soulchick, rocklady verliefd op de Wadden en Volkswagenbusjes, moeder, en ongegeneerd zichzelf: dat is Esther. Zij treedt op vrijdagavond 21 april op in de Lathumse kerk. 

Met muziek als veilige haven kreeg het woord "onderweg" voor Esther nieuwe betekenis. Haar eerste single "On My Way" schreef ze dan ook met hart en ziel. Haar eerste album Promises to Go kwam uit in mei 2021. Het werd een verzameling intense, verhalende liedjes, met muzikale inspiratie uit jazz, soul en wereldmuziek en natuurlijk ook een rol voor de fluit.
Ondertussen blijft ze onderweg, want “Er is altijd iets nieuws te ontdekken.” Haar recente reiservaringen gaven een goede bodem voor nieuwe liedjes en samen met gitarist Marco Prins ging Esther verder op weg naar een muziekstijl die dicht bij haar ligt.
De voorstelling die Esther bij de Vrienden van de Lathumse Kerk zal geven komt juist in een kleine setting goed tot zijn recht. Ze laat vooral eigen werk horen van het album “Promises to Go”. Samen met Marco zingt en fluit ze zich door de avond heen met haar eigen(wijze) persoonlijke verhalen als verbindende factor. U zult ontdekken dat “Liedjes-met-verlangen” vele vormen kennen.
Esther vindt het overbrengen van warmte en intimiteit naar het publiek heel belangrijk. Maar ze zorgt ook voor “reuring” op het podium. Lekker uitpakken met bijvoorbeeld een stevige soul song, hier en daar wat humor en een beetje zelfspot.  Aanvang 20.00 uur. Entree: € 12,50, - ; de entree is inclusief koffie vooraf en een drankje tijdens de pauze. Een plek reserveren kan via e-mail vrienden@kerklathum.nl.