Flori
Flori Foto:

MDT-coach Flori Sandifort actief in Elst

Deelnemers helpen in AZC

REGIO - Jongerenorganisatie HOPE XXL biedt duizenden jongeren van onder meer het Candea College en Liemers College een Maatschappelijke Diensttijd via het traject ‘Jong geleerd is Jong gedaan’. In deze krant houden de jongeren(coaches) u op de hoogte van hun MDT-avonturen. Een van hen is jongerencoach Flori Sandifort. 

"Ik ben Flore Sandifort en ik ben 19 jaar oud. Ik woon in Elst. In mijn vrije tijd speel ik voetbal en ga ik naar de sportschool. Naast MDT coach werk ik ook nog bij de New York pizza in Elst. Dit is mijn eerste jaar als jongerencoach op het Lyceum Elst. Zelf heb ik ook op het Lyceum Elst gezeten en ik vind het erg leuk om er weer terug te zijn. Ik wil mij bezig houden met het motiveren van leerlingen om zich in te zetten voor een ander aan de hand van verschillende projecten. Het MDT-project is nu een aantal maanden aan de gang. Waar het ene groepje nog hard bezig is met brainstormen waar zij hún steentje kunnen bijdragen aan de maatschappij, zijn andere groepen al gestart met hun project bij het AZC in Elderveld. Veel kinderen zitten hier opgevangen totdat zij te horen krijgen of dat zij wel of niet in Nederland mogen verblijven. Tot die tijd is het natuurlijk van belang dat zij zich genoeg vermaken en contacten leggen met andere kinderen uit het AZC. Hiervoor zijn speciale momenten ingepland. Iedere dinsdag avond en zaterdag en zondag middag zijn er speelmomenten waar de kinderen zich even kunnen uitlaten. MDT-deelnemers zijn gedurende deze momenten aanwezig om te helpen waar nodig, maar ook zeker om de kinderen te vermaken. De reacties van de MDT-deelnemers zijn enorm positief. De leerlingen ervaren het als een leuk project en ook erg leerzaam. De stage laat je namelijk inzien dat niet voor iedereen in Nederland een normaal leven vanzelfsprekend is . Ook hebben wij als coaches de leerlingen als taak gegeven om een activiteit te bedenken en deze uit te voeren met de kinderen.

Ik ben benieuwd naar wat voor mooie projecten er nog meer aan komen. Ik heb het in ieder geval op dit moment enorm naar mijn zin!"