"Het finishen van een 5 km of een 10 kilometer op de Liemerse Landloop is de ultieme beloning"
"Het finishen van een 5 km of een 10 kilometer op de Liemerse Landloop is de ultieme beloning" Foto:

Gratis Coopertest bij AV de Liemers

ZEVENAAR - De Stichting Liemerse Landloop en Atletiekvereniging de Liemers houden op 12 april de eerste Coopertest van dit jaar. Aanvang 19.00 uur.

 De Coopertest wordt gehouden op de atletiekbaan bij het Rosorumpark in Zevenaar. Bij een coopertest lopen de deelnemers twaalf minuten op eigen tempo. Na deze twaalf minuten wordt de gelopen afstand gemeten. Er is dan een goede indicatie hoe de conditie er op dat moment voor staat. Deelname aan deze Coopertest op 12 april is geheel gratis, dus aanmelden is ook dan ook niet nodig. Wel is het gewenst om 5 minuten voor de start aanwezig te zijn.

De Stichting Liemerse Landloop en de Atletiekvereniging de Liemers gaan zich inzetten om deze Coopertest met regelmaat te laten plaatsvinden. Hardlopers krijgen op deze manier de gelegenheid om de conditie te testen en de progressie te meten. Organisatoren Bert Cornelese en Erik van den IJssel geven perspectief: “Naast de Liemerse Landloop op de tweede zondag in juni is er behoefte aan meer georganiseerde lopen. Met name door de corona van de afgelopen jaren zijn veel lopen weggevallen of er zijn andere interesses ontstaan. Het houden van meerdere hardloopevenementen op straatparcours is niet gemakkelijk. Vandaar dat we samenwerking met de atletiekvereniging hebben gezocht om de Coopertesten te organiseren. Door de gestegen kosten in onderhoud en energie, vinden we het belangrijk dat we de Coopertest gratis aan kunnen bieden.”

De Coopertest zal een positief effect hebben op het aantal mensen dat meer wil bewegen is de heilige overtuiging van de organiserende partijen.
Het motto voor de organisatie is dan ook ‘Bewegen en Vitaliteit in de Liemers'. "Via een rustige trainingsopbouw kun je al na een aantal weken een Coopertest lopen. Dat is een mooi meetmoment. Het uiteindelijke doel kan deelname aan de Liemerse Landloop op 11 juni 2023 zijn. Het finishen van een 5 of 10 kilometer op de Liemerse Landloop is de ultieme beloning."