Een echte aanrader is de textieloverkapping
Een echte aanrader is de textieloverkapping Foto:

Showtime bij Buitink Products

Bedrijf is expert in buitenzonwering, terrasoverkappingen, rolluiken én garagedeuren

DUIVEN - Buitink Products is specialist in buitenzonwering, rolluiken, garagedeuren én terrasoverkappingen. Vier takken van sport, met duurzame kwaliteit, maatwerk en service als gemeenschappelijke deler.

“Wij leveren en monteren alleen merken van naam en faam. Functionaliteit, innovatie en esthetiek gaan bij ons hand in hand”, vertelt Louis Buitink in de showroom aan de Nieuwgraaf 52 te Duiven. Daar krijgen bezoekers een goede indruk van de uitgebreide mogelijkheden op het gebied van de vier productgroepen. Een greep uit het aanbod aan buitenzonweringsopties: knikarmschermen, rolluiken, uitvalschermen, screens en markiezen. Voor de toegang en het afsluiten van de garage heeft Buitink Products sectionaaldeuren, kanteldeuren, roldeuren en openslaande garagedeuren in huis. En wie zijn tuin wil omtoveren tot verlengstuk van de woning kan kiezen uit verschillende terrasoverkappingen: van textiel, vaste overkappingen en/of glazen schuifwanden. Alle varianten hebben hun eigen meerwaarde en toepassingsmogelijkheden. 

Neem openslaande garagedeuren. Louis Buitink: “Ideaal als je de ruimte niet meer gebruikt waarvoor het bedoeld is: het stallen van de auto. Zo is de garage beter geïsoleerd en staat niet alles in het zicht.” Om tot een weloverwogen keuze te komen is een grondige oriëntatie en advies van een expert nodig. “Het gaat om echt maatwerk”, benadrukt hij. “Mensen kunnen hier een afspraak voor maken. Dan kunnen we uitgebreid de tijd nemen om alle wensen en de persoonlijke situatie in kaart te brengen.”

Textieloverkapping

Een echte aanrader is de textieloverkapping, een combinatie van zonwering en overkapping ineen. "Of de zon nu hoog aan hemel schijnt of niet, mensen kunnen altijd optimaal genieten van hun buitenruimte.” Extra voordelen: geen kracht op de muren en maximale uitval tot zes meter.

Global Shading Day

Goede buitenzonwering is anno 2023 een hot item dankzij de steeds warmere zomers en oplopende energieprijzen. Om het belang ervan te onderstrepen heeft de ES-SO, de overkoepelende organisatie van de Europese zonweringindustrie, dit jaar de Global Shading Day, in het leven geroepen. Op 21 maart 2023, de eerste lentedag van dit jaar was het zover. Louis Buitink: "Goede zonwering zorgt ervoor dat aircosystemen niet of minder nodig zijn.” Naast het besparen van energie en isolatie noemt hij nog meer voordelen: "Meer privacy, veiligheid en geluidsdemping.”

www.buitinkproducts.nl.