Nieuwe boek van Karel van Nunen verschijnt

Algemeen

ZEVENAAR - Het nieuwe boek van Zevenaarder Karel van Nunen komt vrijdag uit: ‘Bredanaars in verzet tijdens de oorlog.

Wat deed Breda in de oorlog? In de film ‘Bankier van het verzet’ zien we hoe de Nederlandse regering een volmacht gaf voor dertig miljoen gulden, maar hoe kwam die volmacht eigenlijk vanuit Londen naar Amsterdam? Deze vraag bleef Karel van Nunen bezighouden. Hij besloot zelf op onderzoek uit te gaan. Daarin trof hij niet alleen Amsterdamse verzetshelden aan, maar ook een aantal Bredanaars. Deze mensen verdienen erkenning, en dit gaf de laatste zet voor het schrijven van ‘Bredanaars in verzet tijdens de oorlog’. Niet alleen in deze postverbinding, maar ook in tal van andere essentiële acties, zoals de invasie in Normandië en de bevrijding van Zeeland, was een cruciale rol voor Bredanaars weggelegd. En om het allemaal nog bijzonderder te maken, stuitte Karel tijdens zijn onderzoek ook nog op een aantal familieleden. Een nieuwe schat aan verhalen die verteld moet worden. Dit boeiende onderzoek verschijnt op 7 april bij Uitgeverij Boekscout.

Over de auteur

Karel van Nunen was al vroeg geïnteresseerd in de Tweede Wereldoorlog. Na zijn pensionering heeft hij zich in zijn familiegeschiedenis verdiept. In zijn onderzoek kwamen belevenissen van zijn familie in de Tweede Wereldoorlog in naar voren. Door verder onderzoek is dit boek ontstaan. Karel heeft in zijn werkzame leven veel verkooptrainingen geschreven en ook in Nederland gegeven. Daarnaast wil hij graag jonge mensen kennis laten maken met de vele zaken die over het algemeen niet voor het voetlicht zijn gekomen door de zwijgzaamheid van vele verzetsmensen.

Boekgegevens Titel: Bredanaars in verzet tijdens de oorlog - Bredase verzetscel van groot belang. Auteur: Karel van Nunen. Verschijningsdatum: 07-04-2023. Aantal pagina’s: 174 ISBN: 9789464685893. Verkoopprijs: € 20,99. Uitvoering: Paperback *inclusief kosteloze verzending in Nederland en België