Roy Janssen (Foto: Saam Souhoka)
Roy Janssen (Foto: Saam Souhoka) Foto: Saam Souhoka

Het debuutalbum van talent Roy Janssen: lokaal talent bundelt krachten

LOBITH - Roy Janssen uit Lobith, artiestennaam 'Keum', brengt op 31 maart zijn debuutalbum 'Zevenaars Tempo' uit. Zijn nieuwste werk komt voort uit een verlangen om lokaal talent te ontdekken en samen iets unieks in de gemeente neer te zetten. Op 30 maart wordt er een livestream gehouden vlak voor de release van het album via Instagram.

Voor Zevenaars Tempo ging Roy op zoek naar muzikale talenten in zijn gemeente Zevenaar. Omdat hij het gevoel had dat er niet zoveel mensen met muziek bezig waren als hij in zijn omgeving, ging hij de uitdaging aan om mensen uit hun schulp te trekken voor zijn eerste echte meesterwerk. Op het album zijn uiteindelijk zeven artiesten, 5 meiden en 2 jongens, gekomen die soms of vrijwel nog nooit een eigen nummer geschreven hebben. ''Heel bijzonder als je het mij vraagt, hier is creativiteit genoeg,'' aldus de jonge producer.

Liveshow en livestream

De resultaten van zijn meesterwerk heeft Roy de afgelopen weken gedeeld via zijn socials en hij heeft ook twee nummers van het album mogen performen in Luxor Live op 16 februari. Op donderdag 30 maart wordt een livestream via zijn Instagram kanaal gehost om samen toe te werken naar de release van Zevenaars Tempo. De komende weken zullen nog gevuld worden met extra content voor het album.

De eerste zet

Het is de eerste stap naar een hoger niveau in de muziek voor Roy, vandaar de woordkeuze 'Tempo' in het werk, wat in de schaakwereld aangeduidt wordt als zet. Zevenaar is aan de beurt met zijn eerste zet in het spel. In Zevenaars Tempo komen veel verschillende stijlen samen. ''Ik heb de artiesten veel hun vrije gang laten gaan en daar waar nodig sturing gegeven. Dit omdat veel van hen net komen kijken.'' De zangeressen en rappers hebben het over liefde, motivatie en de toekomst. Zevenaars Tempo verschijnt op 31 maart. Check Keum zijn socials om op de hoogte te blijven van nieuwe content en de release van het album.

Afbeelding
Afbeelding