In dans ga je je letterlijk en figuurlijk anders bewegen" (Foto: Kyra Sannes)
In dans ga je je letterlijk en figuurlijk anders bewegen" (Foto: Kyra Sannes) Foto:

Brigitte Raas: ‘Zevenaar is echt mijn thuis’

Voor de rubriek De Liemers Werkt bezoeken we regelmatig een ondernemer of medewerker van een Liemers bedrijf.

Door Kyra Sannes

Naam?

“Brigitte Raas. Ik woon in Zevenaar en mijn bedrijf heet DansLiefde.”

Bedrijf?

“Ik geef al jaren yogales. Nadat ik mijn nieuwe heup kreeg, ging ik richting dans. Kleuters lesgeven in dansexpressie, dat vond ik hélemaal geweldig, maar toen brak corona uit. Ik heb hier alles opgezegd en ben tweeënhalfjaar bij mijn ouders in Zeeland gaan wonen, als mantelzorger. Tot mijn moeder vorig jaar vroeg: ‘Brigitte, wat ga je doen?’ Als ondernemer kan je doen waar je goed in bent en wat je leuk vindt. Ik besloot om mensen die ‘laag belastbaar zijn’ - bijvoorbeeld door een burn-out of covid – yogales te gaan geven. Toen ik zelf laag in mijn energie zat, heeft de yoga-docentenopleiding mij namelijk echt geholpen. Verder geef ik workshops over dansexpressie en verzorg ik iedere week yogadans en stroomdans. Dat laatste heb ik zelf ontwikkeld. In dans ga je je letterlijk en figuurlijk anders bewegen. Iemand die veel ronde bewegingen maakt, nodig ik bijvoorbeeld uit om zichzelf krachtiger neer te zetten. Hierbij werk ik erg op intuïtie.”

Vrije tijd?

“Ik fiets, wandel of schilder heel graag.”

De Liemers?

“Het was fijn om na tweeënhalf jaar weer terug te komen naar de Liemers. Zevenaar is echt mijn thuis. Het heeft alles: een schouwburg, zwembad, ziekenhuis en winkelcentrum. Dit is een geweldige omgeving. Bos en water zitten altijd dichtbij.”

Mooiste plekje?

"Het strandje van Groessen, bij de mammoet. Dan ga ik graag met een vriendin, of alleen met een leesboek. Als ik daar ben, hoef ik nergens anders naartoe.”