"Verlies van haar kan de eigenwaarde flink aantasten"
"Verlies van haar kan de eigenwaarde flink aantasten" Foto:

Iris Melis maakt van haarwerken haar hoofdzaak

‘Ik verkoop geen producten, maar zelfvertrouwen’

ZEVENAAR - Een flinke haardos lijkt de normaalste zaak van de wereld, maar dat is het niet. Ongeveer veertig procent van de vrouwen en zeventig procent van de mannen en krijgt ooit te maken met een vorm van kaalheid. Hair Care Iris Melis biedt uitkomst.

Ruim dertig jaar zit ze nu in het kappersvak, sinds twaalf jaar is ze gespecialiseerd in haarwerken. Dagelijks helpt Iris Melis vrouwen en mannen die om welke reden dan ook (gedeeltelijk) kaal zijn of hoofdhuidproblemen hebben aan een nieuw kapsel. Met haarwerken die niet van echt te onderscheiden zijn en comfortabel zijn in het dragen. 

Sinds 2 februari doet ze dit in een prachtige ruimte aan de Reisenakker 2. Een plek waar ze ontzettend blij mee is. "Voorheen zat ik vijftien jaar aan de Populierenhoek bij mijn woonhuis, maar omdat ik ging verhuizen zocht ik iets anders.” 

Lang zat ze niet met de handen in het haar, al snel vond ze een paar honderd meter verder haar droomplek in het oude gebouw van waterschap Rijn en IJssel. Ze voelt zich er thuis, net als haar klanten, merkt ze. En dat is hard nodig. "Want het verlies van haar kan de eigenwaarde flink aantasten. Als je mensen dan weer stralend en trots de deur uit ziet gaan, ja daar doe je het voor. Ik zeg altijd dat ik geen producten verkoop, maar zelfvertrouwen.” De aanschaf van een haarwerk is een uiterst zorgvuldig traject. "Er is veel mogelijk qua omvang, structuur, dikte, vulling en kleur. Elk haarwerk is uniek. We starten met een uitgebreid intakegesprek. Ik wil echt alles van iemand weten om het haarwerk perfect te laten aansluiten op de persoon. Daarna volgt een tweede afspraak, waarbij we een aantal zichtmodellen gaan passen die volledig op de persoon zijn afgestemd.”

Als haarwerkspecialist heeft ze contracten bij alle zorgverzekeraars. Alle mensen die om medische redenen bij haar komen voor een haarwerk, kunnen bij hun zorgverzekeraar aankloppen voor een vergoeding. Er zijn zoveel oorzaken voor kaalheid. “Erfelijke factoren kunnen een rol spelen, ziekten als alopecia areata of het gebruik van medicatie zoals chemokuren. Het is mijn passie om die mensen te helpen en er echt iets moois van te maken. Dat geeft me enorme voldoening.” 

Hair Care Iris Melis
Reisenakker 2
Zevenaar
info@haircareirismelis.nl
06 45422057
www.haircareirismelis.nl