“Met glasvezel kunnen ondernemers in Didam en Zevenaar nóg sneller werken”
“Met glasvezel kunnen ondernemers in Didam en Zevenaar nóg sneller werken”

Start aanleg glasvezel in Didam en Zevenaar

Algemeen

ZEVENAAR – Goed nieuws voor ondernemers in Didam en Zevenaar. De aanleg van het glasvezelnetwerk van DELTA Netwerk is van start gegaan.

Donderdag 23 maart plaatsten Freek van de Brug van gemeente Zevenaar, Peter van Eldik van DELTA Netwerk en Robin Janzen van BAM Telecom officieel de schop in de grond op het bedrijventerrein.

“Met glasvezel kunnen ondernemers in Didam en Zevenaar nóg sneller werken”

Peter van Eldik, projectmanager bij DELTA Netwerk: “Op dit moment zijn wij door de hele regio bedrijventerreinen aan het verglazen. Ik ben blij dat wij een bedrijventerrein in Didam en bedrijventerreinen in Zevenaar daaraan toe kunnen voegen. Wij gaan samen met BAM Telecom meters maken zodat de ondernemers op korte termijn gebruik kunnen maken van internet via glasvezel.”

“Voor de bouwvak zijn de civiele aanlegwerkzaamheden afgerond”

Robin Janzen, projectleider bij BAM Telecom, geeft aan dat de aanleg van het glasvezelnetwerk op de bedrijventerreinen in Didam en Zevenaar voorspoedig gaat. “Bedrijventerrein Kollenburg in Didam is al zo goed als gereed, en op Tatelaar, Hengelder en Technopark Mercurion is ook al 50% aangelegd. Naar verwachting is de aanleg voor de bouwvak afgerond, en kunnen wij daarna starten met het plaatsen van de bedrijfsaansluitingen.”

Ook op de bedrijventerreinen 7Poort en Zuidspoor wordt het glasvezelnetwerk aangelegd. Er wordt in totaal zo’n 20 kilometer glasvezelkabel gelegd door het hele gebied, met daarnaast nog eens 20 kilometer naar de verdeelpunten en 100 kilometer kabel naar alle bedrijven.

Sluit een abonnement af bij lokale telecomaanbieders

Ondernemers van de geselecteerde bedrijventerreinen die nog geen abonnement hebben afgesloten, maar wel graag gebruik willen maken van glasvezel kunnen alsnog een abonnement afsluiten bij lokale telecomaanbieders of bij DELTA Zakelijk. Meer informatie is te vinden via de postcodecheck op deltanetwerk.nl/zakelijk.