Fragment uit de wedstrijd van de U14 tegen Nimma Germina.
Fragment uit de wedstrijd van de U14 tegen Nimma Germina. Foto: Basketiers '71

Jongste teams Basketiers ‘71 blijven winnen

ZEVENAAR - Het basketbalseizoen nadert voor veel teams zijn ontknoping. De U12, het jongste competitie spelende team won ook de zesde wedstrijd van het seizoen, ditmaal met 52-31 van Nimma Gemina uit Nijmegen. 

Met nog vier wedstrijden te spelen en vier punten voorsprong op de nummer twee kan het seizoen erg mooi eindigen. Ook de U14 won in het weekend van 17 maart van Nimma Gemina. 60-35 was de uitslag. Ook zij staan 4 punten voor op de nummer 2 met 4 wedstrijden te spelen.

De U16 speelde een thuiswedstrijd tegen Joy M uit Malden. Met 69-41 werd de vierde overwinning van het seizoen gepakt. De kans op de titel is erg klein. De dames van de U18 beleven een moeizaam seizoen, ditmaal werd met 31-47 verloren van de Orca’s uit Urk. De dames blijven op 1 overwinning steken met nog vier wedstrijden te spelen. De jongens van de U18 speelden een spannende wedstrijd tegen Arnhem Eagles. Met nog 20 seconden te spelen was de stand gelijk, maar uiteindelijk werd met 63-59 gewonnen. Het team staat tweede met nog een kleine kans op de titel.
De jongens van de U20 blijven op titelkoers liggen: 80-50 was de overwinning op de Jugglers uit Enschede. De wedstrijd van komend weekend kan doorslaggevend zijn in de titelstrijd als de jongens de uitwedstrijd spelen tegen de nummer 2 uit Zeewolde, De Snipers. Heren 2 speelde op vrijdagavond al een uitwedstrijd tegen Sphinx uit Wageningen met 42-52 werd de overwinning behaald. Het team staat derde met drie wedstrijden te spelen is de kans op titel erg klein geworden. Komende weekend spelen zij de derby tegen de Pigeons uit Duiven, de nummer 2 in de competitie. Dames 2 won overtuigend van de Arnhem Eagles met 54-17, zij moeten nu nog 6 wedstrijden spelen en staan in de middenmoot. Dames 1 speelde thuis tegen de koploper Orca's uit Urk, helaas werd verloren met 46-50, daarmee blijft het team 2e in de stand. Het slotstuk was voor de heren. De trotste koploper won uit in Rhenen met 33-77 van de Black Stars. Met vier wedstrijden te spelen kan op zaterdag 8 april het kampioenschap binnengehaald worden.