De knappen koppen van basisschool DaVinci
De knappen koppen van basisschool DaVinci

Basisschool DaVinci Zevenaar naar finale first lego leaque in Marrakech

Algemeen

ZEVENAAR - Negen knappe koppen van de basisschool DaVinci uit Zevenaar hebben zondag 19 maart een schitterende prestatie geleverd. Tijdens de landelijke finale van de First Lego Leaque in Delft werden ze tweede en verdienden daarmee een ticket voor de internationale finale in Marrakech.

Twee maanden geleden wonnen zij al de regiofinale in Nijmegen met een monsterlijke score. In Delft streden 42 teams in de leeftijd van 9-15 jaar voor een finaleplek. Ze lietenhun beste robotontwerp zien, voerden strakke missies uit en presenteerden hun innovatieprojecten. De kinderen van DaVinci wonnen de tweede prijs op innovatie met hun Supershoe.
Elk jaar wordt er door de First Lego Leaque een thema verzonnen. Bij het thema hoort een uitdaging die onderzocht wordt door kinderen die meedoen en waarvoor een oplossing gezocht gaat worden. Dit jaar was het thema superpowered. Waar komt energie vandaan en hoe wordt het gedistribueerd, opgeslagen en gebruikt en zetten vervolgens hun superkrachtige creativiteit aan het werk om te innoveren voor een betere toekomst?

Afbeelding