300 professionals geven acte de presence
300 professionals geven acte de presence Foto:

Speeddaten met professionals

DUIVEN - Op 16 maart organiseren de drie Rotary Clubs Duiven, Zevenaar en Arnhem-IJssel in samenwerking met het Candea College (Duiven), het Liemers College (Zevenaar), het Beekdal Lyceum (Arnhem), het Stedelijk Gymnasium Arnhem, het Lorentz Lyceum (Arnhem) en het Olympus College (Arnhem) een informatieavond.

Zo’n 300 leerlingen gaan in speeddates in gesprek met ongeveer tachtig professionals uit diverse beroepsgroepen.

Vorig jaar werd deze speeddate avond voor het eerst sinds de coronapandemie weer georganiseerd en het was direct weer een succes. De leerlingen die nog niet exact weten welke studiekeuze ze moeten maken gaan in gesprek met ervaren professionals over opleiding, uitdagingen en ervaringen. De leerlingen gaan huiswaarts met extra info waarmee ze een gemotiveerde keuze kunnen maken. Voor de professionals is het een intensieve avond waarbij ze ruim 3 uur in gesprek zijn met geïnteresseerden, die ze het hemd van hun lijf vragen. De avond vindt plaats bij Van der Valk Hotel Duiven. 

Het evenement is afgelopen jaar door Rotary district Oost tot een van de 5 prijswinnaars van de "Rotary Jeugdstimuleringsprijs” uitgeroepen.

Afbeelding
Afbeelding