Koplopers van de Basketiers ‘71 pakken alle drie belangrijke zege

ZEVENAAR - Voordat de wedstrijden op 4 maart begonnen stonden vier teams van de Basketiers op de eerste plek in de tussenstand. Aan het eind van de dag stonden drie teams na een zege nog altijd op de eerste plek.

De U12 mocht deze zaterdag beginnen en deed dat met een overwinning op Unlimited uit Elst. Met een zege van 61-40 werd de koppositie verstevigd. De jongens van de U20 stonden samen met De Snipers uit Zeewolde op de eerste plek. Een heuse topper dus in Heerenmaten. De jongens lieten er geen gras over groeien en maakten er vanaf de eerste seconde een spannende strijd van. Uiteindelijk werd met 87-65 gewonnen en zijn de jongens nog als enige ongeslagen. Heren 1 speelde eveneens een topper. Zij speelden in Nijmegen tegen de nummer twee van de competitie. Met 58-77 werd gewonnen van de Wildcats. Daarmee werd de voorsprong vergroot naar acht punten, waarbij de ploeg uit Nijmegen 1 wedstrijd minder heeft gespeeld. Ook de U14 begon als koploper aan hun wedstrijd tegen medekoploper Unlimited. Helaas werd dit de eerste nederlaag van de U14: 37-63. Maar in de stand staat het team er nog uitstekend voor. De U16 speelden een wedstrijd tegen WSV uit Apeldoorn, na twee ongelukkige nederlagen werd deze keer wel gewonnen, ditmaal met 66-53. De dames van de U18 speelden tegen de ongeslagen koploper Peatminers uit Vriezenveen. Met 27-97 werd een stevige nederlaag geïncasseerd. Dames 2 trad aan tegen VUAS uit Dronten. Met 41-68 werd verloren en het team blijft op de derde plek staan.

Tot slot speelden heren 2 tegen de Wildcats in Nijmegen. Met 63-72 werden de punten meegenomen naar Zevenaar en klom het team naar de gedeelde twee plek.


SV Loo strikt Pim Scholten

LOO - Pim Scholten wordt de nieuwe trainer van SV Loo. 

De huidige hoofdtrainer van De Paasberg keert met deze stap terug in het zondagvoetbal én de Liemers. Hij heeft voor één jaar getekend. "Ik ben hier ontzettend blij mee", vertelt Scholten, die in het verleden actief was als assistent-trainer bij DVC'26 en hoofdtrainer bij Angerlo V, DCS, SC Westervoort en Arnhemse Boys. "In de Liemers heerst een mentaliteit die me bijzonder aanspreekt. De verbondenheid, het familiaire, ik heb me daar altijd thuis gevoeld." Of hij straks trainer wordt van een vierde- of vijfdeklasser, dat zal de komde maanden duidelijk worden. Loo vecht onder leiding van hoofdtrainer Marthijne Bochoven en assistent-trainer Bram Janssen voor lijfsbehoud en is de laatste weken aan een opmars bezig. "Ik hoop natuurlijk dat Loo in de vierde klasse blijft, ik ga van het positieve uit."