Laatste eucharistievieringen in kerken
van Giesbeek en Spijk

SPIJK/GIESBEEK - In het weekend van zaterdag 18 en zondag 19 maart wordt er respectievelijk in de Sint Martinuskerk in Giesbeek en in de Gerardus Majellakerk in Spijk voor het laatst eucharistie gevierd. 

Aan het eind van elke plechtigheid zal een ritueel plaatsvinden, waarmee de kerken hun functie verliezen voor de H. Mis. Het pastoraal team gaat in beide vieringen voor. U bent zaterdag 18 maart om 19.00 uur welkom in de Sint-Martinuskerk in Giesbeek. Muziek en zang worden verzorgd door fanfareorkest Sint Gregorius en het Caeciliakoor uit Giesbeek. Tijdens deze viering vindt de plechtigheid van de onttrekking aan de eredienst plaats. Na ontkleding van het altaar zal pastoor Thanh Ta het allerheiligste de kerk uitdragen. 

Op zondag 19 maart start de laatste eucharistieviering in de Gerardus Majellakerk in Spijk om 13.00 uur. De vendeliers van EMM en het Caeciliakoor Babberich luisteren deze bijzondere viering op. Pastoor Thanh Ta draagt aan het eind van de bijeenkomst het allerheiligste de kerk uit. Na beide vieringen is er gelegenheid elkaar te ontmoeten bij een kopje koffie of thee. Iedereen is welkom. Dit zijn de zevende en achtste kerk van de twaalf die in Parochie Sint Willibrordus hun deuren gaan sluiten. De H. Andreaskerk in Zevenaar blijft open als het Eucharistisch Centrum van de parochie.