Nederlandse taal voert boventoon tijdens Open Podium in De Lantaern

ZEVENAAR - Op zaterdag 11 maart is er veel Nederlandstalige muziek te beluisteren tijden het Open Podium in Muziekcafe De Lantaern in Zevenaar. 

De avond begint met de Amsterdamse singer-songwriter De As. Hij brengt een mengeling van Nederlandse en Engelse nummers. Dan is het de beurt aan de Nijmeegse theatergroep Langer Houdbaar. Zij bespreken de ‘Nieuwe Preutsheid’. De avond wordt afgesloten met Nederlandse nummers van de Groningse band Jawel. Aanvang: 20.30 uur. De toegang is gratis. 

René de vries alias De As is een Amsterdamse singer songwriter. Hij geeft optredens door het hele land. Zijn muziek is een akoestische Nederlandstalige/Engelstalige mengeling van smartlap, rock en blues. De As heeft al vaker met veel succes opgetreden in De Lantaern. Langer_Houdbaar is een viermans theatergroep uit Nijmegen-Arnhem. Ze zijn actief op het podium, met filmpjes op You Tube en als types bij verschillende evenementen."De Nieuwe Preutsheid” Iedereen in onze maatschappij heeft het erover. In alle talkshows is het ineens een hot item. Maar hoe zit het nu werkelijk met die "Nieuwe Preutsheid” De band Jawel bestaat uit vijf jonge mannen die elkaar leerden kennen tijdens hun Groningse studententijd. Zij maken Nederlandstalige muziek die het midden heeft tussen kleinkunst en popmuziek. Jawel speelt bij voorkeur eigen werk, maar gaan een goede Nederlandse cover ook niet uit de weg. De band brengt zijn liederen met een wagonlading aan positieve energie. Gevoelige en zware thema's worden niet ontweken, maar de vrolijke noot voert altijd de boventoon.