Afbeelding

Tribute coverband U2Faces in Pannerden

Algemeen

PANNERDEN – Op 25 maart treedt de Tribute coverband U2Faces op in de Martinuskerk in Pannerden.

Nadat de Martinuskerk uit de eredienst is onttrokken heeft de stichting Martinus Pannerden al een aantal succesvolle vieringen in de kerk georganiseerd. Met het concert van U2Faces wil de stichting ook de culturele mogelijkheden binnen de kerk gaan invullen.

U2Faces voert bezoekers met hun passie en enthousiasme mee op een muzikale reis langs de songs van U2. Alle stijlen en periodes in de dik 40-jarige historie van de Ierse rockband komen voorbij. Classics, hits, ‘kleine’ akoestische ballads en ook minder bekende, maar zeker niet minder mooie, songs.

Vooral in de beginjaren had het christelijke geloof een sterke invloed op de songteksten van U2, wat met name te merken is aan nummers als I Will Follow, Gloria en With a Shout (Jerusalem). De band is politiek actief voor de mensenrechten en steunt vele goede doelen, onder andere door benefietconcerten en inzamelingsacties. Het benefietconcert Live Aid op 13 juli 1985 vormde de definitieve doorbraak van de groep.

U2Faces is een unieke coverband die zowel in een schouwburg, feesttent of op een festival grote indruk maakt. In de Martinuskerk zal U2Faces in het eerste deel de muziek van U2 in de vorm van een theatervoorstelling brengen aangevuld met gave videobeelden die passen bij de nummers. Na de pauze laat de band de teugels vieren met meer uptempo nummers.

In de pauze en na de voorstelling kan een drankje genuttigd worden in café de Dijk naast de Martinuskerk. Ook kan er hier gebruikt gemaakt worden van het toilet.

Kaarten zijn vanaf 1 maart in de voorverkoop verkrijgbaar bij Cafetaria Janssen In Pannerden en kosten € 10,00 (alleen contante betaling). Kaarten aan de deur kosten € 12,50. Dit is inclusief 1 consumptie koffie of thee voor aanvang van het concert. Dit is in de kerk. Kaarten zijn ook online te bestellen (€ 10,00). Online bestellen kan via de website martinuspannerden.nl of via de facebookpagina martinuspannerden.

Het aantal plaatsen is beperkt. Op is op!. Het concert begint om 20.30 uur. Inloop is vanaf 20.00 uur.

T