Alle mooie carnavalswagens, loopgroepen, duo's, individuen, show- en dweilorkesten uit de buurt komen naar Angerlo
Alle mooie carnavalswagens, loopgroepen, duo's, individuen, show- en dweilorkesten uit de buurt komen naar Angerlo Foto:

21e Halfvastenweekend in Angerlo

ANGERLO - Het is weer tijd voor het halfvastenweekend in Angerlo: op 11 en 12 maart is het zover.

Zaterdagavond 11 maart trapt Cabrio om 19.30 uur af in de grote feesttent op een nieuwe locatie in het weiland tegenover de voetbalvelden van vv Angerlo Vooruit. Een veelzijdig repertoire, vijf energieke rasmuzikanten, verpakt in een wervelende show. Als Cabrio uitpakt, dan krijg je een fantastisch podiumplaatje met vlammen, confetti en een te gekke lichtshow. Je wordt meegezogen in het enthousiasme van de band. Met de combinatie van recente top 40 nummers, Hollandse dijenkletsers, opzwepende medleys, jouw favoriete rocksong of de echte feesttent kneiters. Ze spelen het allemaal in rap tempo achter elkaar, met maar één doel: het dak moet eraf! Entree bij de tent vanaf 16 jaar (legitimatie verplicht): € 20,00. Online voorverkoop: € 17,50 (excl. servicekosten) Garderobe: tegen betaling. Voor verkoop tickets: zie www.halfvasten-angerlo.nl .

Zondag 12 maart gaat het dan eindelijk weer gebeuren: de Halfvastenoptocht. Alle mooie carnavalswagens, loopgroepen, duo's, individuen, show- en dweilorkesten. Je kunt het zo gek niet bedenken of ze komen allemaal naar Angerlo om nog één keer hun creatie te laten zien en/of te laten horen in de 'Moeder aller optochten.' De 21e optocht op zondag start om 13.00 uur. Ruim duizend deelnemers gaan strijden voor de hoogste eer, ingedeeld in 9 categorieën. Zij worden beoordeeld door een deskundige jury op algemene indruk, originaliteit en carnavaleske uitstraling. Uiteraard zijn er in alle categorieën geldprijzen te verdienen. De prijsuitreiking is zoals ieder jaar rond 16.30 uur in de feesttent. De organisatie heeft ook gedacht aan de bezoekers die slecht ter been zijn en natuurlijk de 65 plussers. Zij kunnen plaatsnemen op de tribune die speciaal voor deze doelgroep wordt geplaatst tegenover de grote kerk in Angerlo. Ook dit jaar verwachten wij net als voorgaande jaren een groot aantal bezoekers. Daarom worden belangstellenden en liefhebbers uit de omgeving/regio verzocht per fiets of te voet te komen om parkeerproblemen en opstoppingen te voorkomen. Eenieder wordt verzocht tijdig aanwezig te zijn om een goede start en doorstroming van het spektakel mogelijk te maken. Voor meer informatie en/of aanmeldingen voor de Halfvastenoptocht van zondag 12 maart 2023 zie de website www.halfvasten-angerlo.nl. 

Feesttent: geopend vanaf 14.00 uur. Entree Halfvastenoptocht: € 2,50 per persoon (inclusief programmaboekje). Kinderen basisschool hebben gratis toegang.