Voedselbank Zevenaar krijgt nieuw onderkomen aan de Didamseweg

Algemeen

ZEVENAAR - Voedselbank Zevenaar zit ruim 14 jaar in het pand aan de Reisenakker in Zevenaar. Binnenkort verhuist de voorziening naar de Didamseweg 160.

Er wordt al lange tijd gesproken over renovatie van het pand, of nieuwbouw op het huidige adres. Het gebouw is deels verzakt en voldoet niet meer aan de eisen van deze tijd. Na inzet van de gemeente, het bestuur en dankzij medewerking van verhuurder Marcel Hermsen is het gelukt. Donderdag 16 februari is het huurcontract getekend. Vanaf april kan het pand aan de Didamseweg klaargemaakt worden door en voor de Voedselbank.

De Voedselbank is een stichting waar uitsluitend vrijwilligers werken. Zij zorgen ervoor dat wekelijks 170 huishoudens (ongeveer 425 monden) in de gemeente Zevenaar een voedselpakket krijgen. Gemiddeld ontvangt een gezin rond de 40 producten. Dit varieert van pasta, rijst, blikgroente en zuivelproducten, tot verse groente, fruit, vlees, kip of vis. Omdat de Voedselbank een stichting is, die volledig afhankelijk is van subsidies en giften, moest goed gekeken worden wat de mogelijkheden zijn om het genoemde pand te huren. Het overgrote deel van de giften die ontvangen worden, zijn geoormerkt voor het aankopen van voedsel voor de klanten of vervanging van apparatuur zoals koel- en vriescombinaties. Omdat de nood hoog was om vanuit een goed pand te kunnen werken, is ondersteuning gevraagd aan de gemeente. De gemeente gaat de komende vijf jaar € 13.000 van de huursom subsidiëren.

Voor de zomer

Het bestuur is erg blij dat de gemeente ondersteunt in een deel van de huurkosten. Ook de verhuurder onderschrijft het belang van de Voedselbank en geeft alle medewerking. Het streven is voor de zomer inwoners te kunnen gaan ondersteunen vanuit de nieuwe locatie.