Een oud beeld van/op het landgoed
Een oud beeld van/op het landgoed Foto:

Beleef Landgoed Huis Sevenaer in beeld en geluid op donderdagochtend 2 maart

ZEVENAAR - Donderdag 2 maart organiseert Landgoed Huis Sevenaer in samenwerking met Grandcafé Hal12, Filmhuis Zevenaar en Kunstwerk! Liemers museum, een informatieve en vooral gezellige ochtend in de Turmac Cultuurfabriek.

Kent u Landgoed Huis Sevenaer? Misschien heeft u er een keer een bezoek gebracht of koopt u er uw verse biologische groente. Of denkt u nu: ‘Oh ja, dat is dat grote huis achter die hoge muur waar voorheen een eigenzinnige jonkheer woonde'. We verrassen u graag door u op bijzondere wijze, in beeld en geluid, mee te nemen naar de "andere kant van de muur”. Deze ochtend is een mooie gelegenheid om in het winterseizoen, het verhaal van het landgoed te beleven met een unieke combinatie van film en foto's. Dit keer zonder excursie over slingerende (bos)paadjes, maar op een warme en prettige locatie (en dus ook zeer geschikt voor mensen die wat minder mobiel zijn). Gidsen van het landgoed vertellen u over het landgoed dat met passie en liefde wordt gerund door een grote groep enthousiaste mensen. Tijdens de ochtend "Landgoed Huis Sevenaer in beeld en geluid” wordt u ontvangen in Grandcafé Hal12 met een heerlijke kop koffie of thee. Vervolgens krijgt u in Filmhuis Zevenaar de korte landgoedfilm "Alles met elkaar verbonden” op een groot scherm te zien. De unieke drone beelden zorgen voor een indrukwekkende beleving. Daarna volgt een toelichting op de film en krijgt u de kans om alle vragen te stellen over het landgoed die er in u opkomen. 

Aansluitend bezoeken we gezamenlijk de foto-expositie "Rechtvaardige Landbouw, Strijd van een Jonkheer”. U krijgt toelichting op de illustraties waarmee de geschiedenis van het landgoed in beeld is gebracht. Kunstwerk! Liemers museum heeft maar liefst 100 foto's in groot formaat subliem verwerkt in de wanden van de Turmac Cultuurfabriek. De foto's geven de strijd weer van de laatste bewoner/eigenaar jonkheer Huub van Nispen van Sevenaer voor het behoud van het landgoed en de realisatie van zijn idealen.

Beleef Landgoed Huis Sevenaer in beeld en geluid in de Turmac Cultuurfabriek tijdens een gezellige en informatieve ochtend.
Wanneer: donderdag 2 maart 2023. Tijd: 10.00 tot 12.00 uur.
Waar: Turmac Cultuurfabriek, Kerkstraat 27 in Zevenaar.
Voor wie: jong en oud Kosten: € 9,50 per persoon (incl consumptiie). Tickets: alleen te bestellen via de landgoedagenda op het web.