De poldermennekes (Foto: Sjoerd Geurts)
De poldermennekes (Foto: Sjoerd Geurts) Sjoerd Geurts

Zevenaars college brengt carnavalsnummer uit: ‘Iessel en Olde Rien’

Algemeen

ZEVENAAR - Een lied in het dialect waarin actuele onderwerpen binnen de gemeente op humorvolle wijze de revue passeren. Waar ook nog eens een vrolijke videoclip bij is gemaakt. Het college van burgemeester en wethouders in Zevenaar pakt deze carnaval uit met het gezellige carnavalsnummer ‘Iessel en Olde Rien’ van De Poldermennekes.

Net als vorig jaar luistert de gemeente Zevenaar het carnavalsfeest op een originele filmische manier op. Het nummer is geschreven door burgemeester Lucien van Riswijk op de muziek van zeemanslied De Wellerman. Zevenaarders Barth Glasbergen en Jan Willem Lamers hebben het liedje opgenomen en de videoclip is gemaakt door Sjoerd Geurts van Geurts Media.
Het nummer is online te zien, maar ook via Spotify te beluisteren. Opvallend is dat De Poldermennekes in feite de burgemeester en wethouders van de gemeente Zevenaar zijn. Zij zingen het nummer en spelen met een kwinkslag de hoofdrol in de carnavaleske videoclip.
In ‘Iessel en Olde Rien’ worden alle twaalf de kernen van de gemeente bezongen. Van Herwen tot Angerlo en van Lobith tot Zevenaar. De naam van ‘De Poldermennekes’ is gekozen omdat het nummer over de polder gaat en er in het werk van de collegeleden dagelijks ‘gepolderd’ moet worden.

In Zevenaar wordt carnaval gevierd van zaterdag 18 februari tot en met dinsdag 21 februari. ‘Iessel en Olde Rien’ is te bekijken en beluisteren via www.zevenaar.nl en de social media kanalen van de gemeente. Vanaf vandaag staat het nummer ook op Spotify.

Luisteren? https://fb.watch/iG8Nzy9KVz/.