Gezellige drukte in het schuttersgebouw tijdens carnaval (Foto: PR)
Gezellige drukte in het schuttersgebouw tijdens carnaval (Foto: PR) Foto:

Carnaval bij St. Andreas

ZEVENAAR - De gezellige tijd van carnaval staat voor de deur. Ook in het schuttersgebouw St. Andreas liggen de voorbereidingen voor dit feest weer op planning.

De toegang is gratis op carnavalsmaandag  20 februari. Het wordt een fantastisch feest in het schuttersgebouw in Zevenaar. Coverband Satisfexy verzorgt de muziek. Kom dus tijdens van het frühshoppen naar het schuttersgebouw. De zaal is vanaf 11.11 uur open. Locatie: Schuttersgebouw St. Andreas, Oude Doesburgseweg 1.


DCS deelt de lakens uit
tegen OBW: 0-3

ZEVENAAR - “Dik verdiend. De complimenten en felicitaties aan DCS.” OBW-trainer Roberto Tuinstra was na afloop van de Zevenaarse derby OBW-DCS realistisch. De gasten wonnen met 0-3; OBW had vanaf het eerste fluitsignaal geen schijn van kans.

Tuinstra: “Ik weet niet waar het aan lag, maar een aantal spelers zakte door de ondergrens. Het was gewoon niet goed genoeg.” Tijdens de voorbespreking had hij zijn spelers nog zo gewaarschuwd. “Ook in de uitwedstrijd kwam DCS in de eerste twintig minuten fysiek sterk voor de dag. Toen konden we het nog omdraaien, nu niet.”
De gasten wonnen voor rust bijna alle duels en ook de afvallende ballen waren vaak voor DCS. De 0-1 kon dan ook niet uitblijven, al had DCS daarvoor wél hulp nodig van OBW-doelman Kevin Uffing. Na een overtreding op Serge de Vries leek de vrije trap van Sven Willems een prooi voor de keeper, maar tot ontzetting van de OBW-aanhang plofde de bal in het doel. De voorsprong gaf DCS vleugels. Met Serge de Vries als absolute uitblinker ging de ploeg op jacht naar de tweede treffer. Die kwam er in de twintigste minuut na een schitterende actie op links van De Vries. Hij legde de bal vervolgens panklaar voor de instormende Ulgur Öncö, 0-2. Dat het bij rust nog 0-2 stond mag eigenlijk een wonder heten, al was OBW in de blessuretijd dichtbij de 1-2. Met een geweldige reflex op de doellijn voorkwam doelman Desley ten Westenend de aansluitingstreffer van Stan Reichwein. Ten Westenend maakte in de winterstop met succes zijn comeback. Hij ging na afgelopen seizoen lager voetballen, in het zesde, maar kon de lokroep van trainer Eric van Zutphen niet weerstaan toen vaste doelman Nils van der Landen voor zes maanden naar Hong Kong vertrok. “Als Nils straks weer terugkomt zien we het wel weer. Ik ga er gewoon voor. “ Die boodschap kregen zijn ploeggenoten voor het duel ook van Serge de Vries, die in november vorig jaar zijn broer Sacha verloor. Ten Westenend: “Serge hielde een prachtige toespraak. Gezondheid is niet vanzelfsprekend. Sacha heeft altijd gestreden in zijn leven. Dat is het minste wat je kunt doen als je op het voetbalveld staat, er honderd procent voor gaan.”
Wie dacht dat OBW na rust uit een ander vaatje zou tappen kwam bedrogen uit. Met de verse krachten Ronald Richter en Dimitri Vrehe kreeg de thuisclub wel meer de bal, maar de aanvallende onmacht was schrijnend. DCS moest in de pauze de sterk spelende middenvelder Joost van Buren en Mark Lammers noodgedwongen in de kleedkamer achterlaten, maar ook hun vervangers Noud Croes en Thijs Boerboom stonden hun mannetje. Het wachten was op de genadeklap. Die kwam een kwartier voor tijd. Damir Rovcanin kwam op rechts door en bediende de net ingevallen Finn van Wessel: 0-3. Eric Zutphen was natuurlijk een gelukkig man na afloop: "Zonder uitzondering speelde iedereen een goede wedstrijd, ook de invallers. Het blijkt maar eens dat we een zeer sterke bank hebben. Dat is onze kracht.”


Zin in Valentijnsdag

ZEVENAAR - De winkeliers van Zin in Zevenaar houden een fotoactie voor Valentijn. 
Dinsdag 14 februari is Valentijnsdag, maar al op zaterdag 11 februari kan iedereen een mooie gratis foto laten maken.
Zaterdag 11 februari staat van 11.00 uur tot 15.00 uur een oldtimer Photobooth-bus klaar op het Raadhuisplein waar je gratis een mooie foto kunt laten maken.