Kerkberichten

St. Willibrordusparochie

Vieringen in het Eucharistisch Centrum H. Andreaskerk te Zevenaar. Zondag 12 februari: 10.30 uur Eucharistieviering met kinderwoorddienst, voorganger pastoor Thanh Ta. Het St. Caeciliakoor verzorgt de zang. Overleden: Riet de Breet-Jacobs, Ben Hetterschijt, pastor Jan Huls. Misintenties: Rieki Hegman-van Wolven, Wim Grefen, jaargetijde en Annie Grefen-Wanders, Wim Gerhardus, Louis de Breet, Riet de Breet-Jacobs, Nolda Nijsen-Horsting, Annie Jacobs-Witjes, Ben Hetterschijt, pastor Jan Huls, ouders C. de Jager–Barten, mevrouw C. van Huet–Wieland, Theo Reijmer, Wim en Maarten Nieuwenhuijs.

In deze dienst zal het -Bloemetje van verbondenheid- beschikbaar zijn. Als u iemand een teken van bemoediging of een bedankje wilt bezorgen, kunt u een bloem meenemen uit de vaas bij het altaar of achter in de kerk.
Amnesty International is aanwezig om de kerkbezoekers de mogelijkheid te bieden petities in het kader van de mensenrechten te ondertekenen.
De Mariakapel is dagelijks open van 9.30 uur tot 16.30 uur. In de Mariakapel is tevens een krat geplaatst voor de Voedselbank, daarin kunt u houdbaar voedsel deponeren.

Ontmoetingskerk

In antwoord op de vele berichten van oorlog en geweld worden in de Ontmoetingskerk aan de Markt in Zevenaar elke 2e en 4e vrijdag van de maand om 19.00 uur korte oecumenische gebedsbijeenkomsten gehouden, die geheel in het teken staan van verzoening. Vrede en vrijheid zijn verdwenen op vele plekken op deze aarde en het onrecht dat mensen aangedaan wordt is niet te bevatten. De gebedsbijeenkomsten  staan geheel in het teken van vrede en verzoening. Iedereen is uitgenodigd deel te nemen  om zo tot bezinning te kunnen komen in deze hectische tijd. We heten u graag welkom op vrijdag 10 februari.

Op 12 februari om 10.00 wordt de verwarming in de kerk een graadje lager gezet en houden we ons warm door het aantrekken van een warme trui en eventueel het meenemen van een dekentje. Dit wordt georganiseerd door de werkgroep Groene Kerk .In de dienst van 12 februari zal ook aandacht worden besteed aan het aansluiten van de Ontmoetingskerk bij Zevenaar Fair Trade.
Ook op 12 februari is een stand van Amnesty International aanwezig in de hal van de kerk en kunt u brieven schrijven of een petitie ondertekenen.
Elke zondag om 10.00 uur is er een viering in de Ontmoetingskerk aan de Markt in Zevenaar. Informatie over predikanten en aard van de dienst vindt u op www.kerkenzevenaar.nl