Gemeente Zevenaar is veertien IVN Gastvrouwen en Gastheren rijker

Algemeen

ZEVENAAR - Veertien horeca- en recreatieondernemers uit de gemeente Zevenaar mogen zich vanaf nu ‘Gastheer/Gastvrouw van het Landschap’ noemen. Zij hebben allemaal de gelijknamige cursus van IVN Natuureducatie deze week afgerond. Dinsdag ontvingen de deelnemers hun certificaat en gevelbordje van wethouder Arthur Boone tijdens de feestelijke afsluiting bij Eet-Lokaal in Zevenaar.

In november ging de cursus ‘Gastheer/Gastvrouw van het Landschap’ in de gemeente Zevenaar van start. Tijdens deze cursus leerden de ondernemers aan de hand van diverse lezingen, excursies en workshops over het bijzondere landschap en ontstaansgeschiedenis van het Liemerse landschap. Daarnaast ging de cursus ook in op hoe de opgedane kennis op aantrekkelijke wijze vertaald kan worden naar de gasten van de ondernemers. Zo kunnen de kersverse ambassadeurs hun gasten nóg meer vertellen over de mooiste plekken in de omgeving en gaan ze ervoor zorgen dat zij tijdens hun verblijf meer kunnen beleven.

De deelnemers kijken terug op een geslaagde cursus: ‘Het had van mij wel langer dan vier cursusdagen mogen duren! De cursus heeft me veel kennis over het ontstaan en de waarde van de Liemers gebracht. Daarnaast heeft het ook geresulteerd in een netwerk van mede-ondernemers die elkaar alleen maar kunnen versterken om zo samen het Liemerse landschap nóg beter op de kaart te zetten.’

Onderscheidend ondernemen
Voor meer informatie over het landschap in de omgeving Zevenaar kunnen recreanten vanaf nu terecht bij de kersverse Gastheren en Gastvrouwen: B&B en Wellness De Waalhoeve, So Rosie, De Beijlevelds Hofstede, De Rijnstrangen, De Tutenburg, Eet-Lokaal Zevenaar, BlijBezig en Toeristisch Informatiecentrum Tolkamer.

De ondernemers uit Zevenaar sluiten zich aan bij een netwerk van bijna 2500 recreatieondernemers in Nederland die ook de titel dragen. Deze ondernemers vertellen samen het verhaal van het landschap en bieden zo recreanten een optimale natuur- en landschapsbeleving. De cursus werd georganiseerd door IVN Gelderland en werd mede mogelijk gemaakt door gemeente Zevenaar. Diverse (natuur)organisaties werkten mee aan het programma, waaronder lokale IVN afdeling IVN Oost Veluwezoom.


Over IVN Gelderland
Met IVN Gelderland beleeft jong en oud hoe leuk, gezond én belangrijk natuur is: in de achtertuin of op het balkon, in de wijk en in natuurgebieden. Dat doen we met natuuractiviteiten, cursussen, projecten en campagnes. Lees meer op ivn.nl/gelderland.