Kerkberichten

Protestantse gemeente Zevenaar

In de Ontmoetingskerk is elke zondag om 10.00 uur een dienst.

St. Martinus

Zondag 5 februari 10.00 uur: gebedsviering Maria Lichtmis met voorgangers Pieter en Sophia.
Gebedsintenties: Johan en Grada Engelen-Polman en dochter Ria, Wim Joseph Willemsen, Fien en Erna Luiking en Gerda Luiking-Sweers (namens de buurt). Op zondag 5 februari is er om 16.00 uur een vesperviering. Een gregoriaans gelegenheidskoor onder leiding van Paul Zweers zingt dan een viertal getijden van de Vespers van Maria Lichtmis. Marlous van de Beeten zal gedichten voordragen van vrouwelijk dichters onder wie de IJslandse Vilborg Dagbjartsdottir (1930-2021) en M. Vasalis. Een bijzondere bijdrage levert Mayke van den Broek met een viertal muzikale bezinningsmomenten. De viering wordt afgesloten met het gedicht "Bani Adam” van de dichter Saadi.

Open dag Ontmoetingskerk

De Ontmoetingskerk, Marktstraat 24, is het kerkgebouw van de Protestantse Gemeente Zevenaar. Daar is op vrijdagmiddag vanaf 14.00 uur een open dag. Het monument uit eind 17e eeuw is vol van historie en zeer de bezichtiging waard. De entree is gratis en er staan mensen klaar voor een rondleiding en het beantwoorden van vragen. Tijdens het bezoek kan er genoten worden van de klanken van het monumentale orgel dat recent grondig gerenoveerd werd. In de kerk ligt een korte brochure over de historie van de kerk, de uitgebreide geschiedenis is in diverse boeken beschreven.

St. Willibrordusparochie

Vieringen in het Eucharistisch Centrum H. Andreaskerk in Zevenaar: zondag 5 februari: 10.30 uur eucharistieviering met kinderwoorddienst, voorganger pastoor Thanh Ta. Het Gregoriaans Herenkoor verzorgt de zang. Overleden: Nolda Nijsen-Horsting, Louis de Breet, Annie Jacobs-Witjes. Misintenties: Ria Witjes-Driessen, Henk den Balvert, mevrouw C. van Huet-Wieland, Ben Goris, Rieki Hegman-van Wolven, Wim Gerhardus, Wil Vermaeten en Hermien Vermaeten-Helmes, Wim Grefen en Annie Grefen-Wanders, Marian Godschalk-Holland, Louis de Breet, Nolda Nijsen-Horsting, Piet van Casteren, Angela van Uem-van Onna, Ab van Uem, Annie Jacobs-Witjes.