De kampioenen bij elkaar
De kampioenen bij elkaar

Clubkampioenschappen TTV Zevenaar

Algemeen

ZEVENAAR - Als voorbereiding op de tafeltenniscompetitie organiseerde TTV Zevenaar de clubkampioenschappen en werd er in vier klassen gestreden om de titels.

Door Piet van Breukelen

De jaarlijkse clubkampioenschappen van tafeltennisvereniging Zevenaar (TTV Zevenaar) werden dit jaar druk bezocht. In alle klassen werd er om de titels gestreden in een meerkamp, zodat alle spelers een keer tegen elkaar zouden spelen en de speler met de meeste winstpartijen uiteraard de kampioen zou worden. Alleen in de 5e klasse vond de strijd in twee groepen plaats vanwege het grote aantal deelnemers. De eerste twee van elke poule speelden daarna via de kruisfinales om de beker. En daar zat tot ieders verrassing Henk Kemperman niet bij. Als de gedoodverfde kampioen, was hij toch voor iedereen “the man to beat”. Poulewinnaars werden John Swinkels en Piet van Breukelen met René Alofs en Sander Braam als goede tweede.

De eindstrijd ging uiteindelijk tussen John en René, waarbij laatstgenoemde revanche nam voor de nederlaag in de groepsfase. Na een uitermate spannend duel won René Alofs met 11-9 in de vijfde game.
Ook bij de recreanten ging favoriet John Peters vroegtijdig onderuit. Hier beloonde Vahid Madura zijn sterke spel met de kampioensbokaal door de eveneens goed op dreef zijnde Wim den Otter te verslaan.Bij de heren 2 liep alles redelijk volgens de verwachting en was Bram van Huet de sterkste.

De meeste spanning was te voelen in de eerste klasse waar er bij het spelen van de laatste ronde maar liefst drie kandidaten waren voor de titel. De eerste was Gysbert Wind die in zijn laatste partij Peter Smolders in een uitermate spannend duel in vijf games versloeg. Er kwam zelfs in de 5e game nog een verlenging aan te pas: Gysbert won met 16-14 en daarmee was Peter uitgeschakeld voor de titel.
In het allerlaatste duel leek Donovan Willemsen de titel voor het oprapen te hebben toen hij Peter Smolders op een 2-1 achterstand zette en in de vierde game twee matchpoints kreeg. Hij benutte ze niet en ook in de beslissende vijfde liet hij een matchpoint liggen. Na een zinderende strijd gingen de laatste twee games met 16-14 naar Peter en door dit resultaat ging de titel met de daarbij behorende wisselbeker voor de clubkampioen toch nog naar Gysbert Wind, omdat hij het onderlinge duel met Peter had gewonnen.
Organisator Hugo de Groot had zich geen spannender slot kunnen wensen.