Het voltallige college met het bestuur van de Stichting Activiteitencommissie Zevenaar
Het voltallige college met het bestuur van de Stichting Activiteitencommissie Zevenaar Foto: Zin in Zevenaar

Werkbezoek College aan centrum Zevenaar

ZEVENAAR - Het College van Burgermeester en Wethouders was dinsdag 10 januari op werkbezoek in het centrum van Zevenaar. 

Op uitnodiging van de centrumorganisatie Stichting Activiteitencommissie Zevenaar (SAZ) werd er een ronde door het centrum gelopen en werd informatie met elkaar gedeeld. 

ZevenAardigheden

De SAZ, de organisatie achter Zin in Zevenaar, blikte terug op de resultaten van 2022 waarbij stil werd gestaan bij de nieuwe positionering ‘Ontdek de ZevenAardigheden van ons centrum’, het beter betrekken van de horeca bij het centrum en een geslaagde eindejaarsactie. Natuurlijk was er ook aandacht voor de moeilijke omstandigheden voor ondernemers en werd door centrummanager Kjeld Vosjan de veranderende rol van centrumgebieden belicht.
Daarnaast werd het jaarplan 2023 door de SAZ gepresenteerd aan het College. Dit jaarplan beschrijft de activiteiten in centrum in 2023: zo is er een nieuwe evenementenkalender opgesteld, wordt met vastgoedeigenaren het gesprek gestart om te komen tot een compact en compleet centrum en wordt er in werkgroepen gewerkt aan een levendig en bruisend centrum.

Samenwerking

Het College kon de stichting verblijden met een structurele cofinanciering van de centrumaanpak en samenwerking voor de komende jaren. Centrummanager Kjeld Vosjan van de SAZ over het werkbezoek: “Dit was een zinvol en nuttig bezoek. Het is altijd goed om de verbinding aan te gaan zodat je van elkaar begrijpt waarom bepaalde keuzes worden gemaakt. We hebben het centrum en haar ondernemers en het college weer wat meer met elkaar in verbinding gebracht.”