Afbeelding

Schildersbedrijf Van Kerkhoff sluit na 90 jaar de deuren

Algemeen

ZEVENAAR - Schildersbedrijf Van Kerkhoff in Zevenaar heeft na 90 jaar de deuren definitief gesloten. De laatste werkzaamheden zijn deze maand afgerond en het bedrijfspand aan de Zuiderlaan is inmiddels verkocht. De reden is het overlijden van eigenaar Marc van Kerkhoff in oktober 2022. Hij was de derde generatie in het familiebedrijf.

Schildersbedrijf Van Kerkhoff werd in 1933 in Groessen opgericht door Theo van Kerkhoff sr. Na jaren in Arnhem bij Schildersbedrijf Van Schaik te hebben gewerkt, besloot hij voor zichzelf te beginnen. Ondanks dat zijn ouders liever zagen dat hij thuis op de boerderij aan de slag ging. Het schildersbedrijf was in de loop van de jaren op verschillende locaties in Groessen gevestigd.
Zoon Henk van Kerkhoff stapte in 1959 in de voetsporen van vader en kwam thuis in het bedrijf werken. Inmiddels maakte ook een verfwinkel deel uit van de zaak. In 1968 nam Henk het bedrijf over. Hij verhuisde het naar de Groessenseweg in Zevenaar, waar hij pal naast Zalen Staring een nieuwe winkel met schildersbedrijf opende. Het bedrijf groeide net zo snel als de goede reputatie.
Het duurde niet lang voor de derde generatie aan de deur klopte. Henks zoon Marc meldde zich aan op de Schildersschool, deed ervaring op bij collegabedrijven en ging vervolgens thuis in het bedrijf aan de slag.
De komst van de Betuwespoorlijn betekende dat het bedrijfspand aan de Groessenseweg moest worden gesloopt. Aan de Zuiderlaan op bedrijventerrein Zuidspoor in Zevenaar werd in 1998 een gloednieuw bedrijfspand met winkel geopend. Daar nam Marc in 2006 het stokje van zijn vader over. De winkel werd na een paar jaar gesloten, waarna Marc zich met zijn medewerkers volledig richtte op het werk als ‘huisschilder’. Daar kwam een half jaar geleden abrupt een einde aan toen Marc ziek werd en bijna vier maanden later kwam te overlijden. Het betekende het einde van drie generaties Schildersbedrijf Van Kerkhoff.

Het pand van het familiebedrijf in 2006 aan de Zuiderlaan (Foto: Sjoerd Geurts)