Afbeelding

Nieuwe expositie in kerk van Aerdt

Algemeen

AERDT - Op zondag 15 januari opent de Kunstkring Het Gelders Eiland een nieuwe expositie. in de kerk van Aerdt. Het bestuur nodigt iedereen van harte uit voor de officiële opening, in aanwezigheid van de kunstenaars, op 15 januari om 14.30 uur. Zoals altijd is de toegang gratis. Op deze expositie is klein brons werk en foto-gravures te zien van Suzanne Compaan en van Riks Vos is er werk in steen, papier en lood.

Suzanne Compaan(1960) volgde de Vrije Academie voor Beeldende Kunst in Zeist. Ze werkt en experimenteert in haar atelier in Amersfoort. Als ze aan het werk is laat ze haar hoofd, haar denken, voor wat het is en laat ze haar handen het werk doen. Ze maakt b.v. foto-gravures in kleine of grote series. Ze fotografeert haar onderwerp vaak van zo dichtbij dat het onherkenbaar wordt. Op het glas voor de foto graveert ze door, waar de foto ophoudt. Daarnaast maakt ze kleine, abstracte, beelden in brons die ze meestal ruw en onafgewerkt laat. Ze combineert ook brons met gravures op glas en op hout. Haar werk is eigenlijk niet onder één noemer te vangen……

Riks Vos volgde in Arnhem de Academie voor Beeldende Kunsten (en de vervolgopleiding docent Kunst-en Cultuurgeschiedenis voortgezet onderwijs). In haar kunst specialiseerde ze zich in papier bewerken, schildertechnieken en beeldhouwen en ontdekte “lood” als materiaal. Haar werken hebben een (organisch)abstracte vormgeving, waarbij ze materialen combineert. Zo gaan luchtige fragiliteit en stoere stevigheid op een vanzelfsprekende manier samen. Haar inspiratie haalt ze uit de natuur, filosofische essays en gedichten, zoals de japanse haiku’s. Haar aandacht verdiept zich steeds meer in begrippen als groeien, verwilderen, woekeren. Vanuit die verbondenheid koestert ze de materialen die altijd om haar heen zijn; alles komt door haar handen, van grote fragmenten tot de kleinste deeltjes. Zo groeien haar beelden in steen, de collages op doek en de ruimtelijke objecten aan de muur van lood met papier.
De muziek bij de opening zal worden verzorgd door H.E.T. Het Enkelriet Trio. Dit trio bestaat uit: Huib den Uyl, sopraansaxofoon en arrangementen, Erwin Hogeboom, basklarinet, Ton Rutjes, altsaxofoon.
Informatie:www.kunstkringhge.nl
Adres: Kerkweg 26, Aerdt.
Expositie: zondag 15, 22 en 29 januari en 5 februari van 14.00-17.00 uur.
Bezoek buiten expositietijden via tel. 0316 373732

Afbeelding