Vrijwilligersprijs 2022 voor Jan Bergmans (77)

ZEVENAAR - Tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Zevenaar op 9 januari reikte burgemeester Lucien van Riswijk de vrijwilligersprijs 2022 uit aan Jan Bergmans uit Zevenaar voor veertig jaar intensief vrijwilligerswerk voor Filmhuis Zevenaar.

Jan Bergmans is één van de oprichters van het Filmhuis Zevenaar, promotor van culturele activiteiten, voorzitter van de Podium Werkgroep en gastheer van de artiesten. Daarnaast was hij voorzitter van de programmacommissie en momenteel lid van de programma adviescommissie. In 1983 sloot Jan Bergmans zich aan als vrijwilliger bij het filmhuis. Mede onder zijn bezielende leiding werd het filmhuis nieuwe stijl een succes binnen Zevenaar. In het jaar 2000 legde hij, samen met medebestuurslid Jos Rouwhorst, de eerste steen van de nieuwe locatie aan de Wittenburgstraat. Het filmhuis groeide, er kwamen meer draaimomenten en het aantal vrijwilligers nam toe. En de werkgroep Podium, waar Bergmans voorzitter van werd, zag toen het levenslicht. Deze groep had de taak om kleinschalige (klassieke) concerten, toneel, cabaret en literaire activiteiten te ontwikkelen.
Inmiddels is het filmhuis Zevenaar uitgegroeid tot een volwaardige instelling met veertien draaimomenten per week in twee filmzalen in de Turmac Cultuurfabriek.
De prijs bestaat uit een oorkonde en een geldbedrag van € 500,-.