Bob Vermaeten, Anny Vermaeten, Trudy van Benthem (links) en
Bob Vermaeten, Anny Vermaeten, Trudy van Benthem (links) en

Seniorensociëteit Lobith-Tolkamer blikt terug en kijkt vooruit

Algemeen

LOBITH - Seniorensociëteit Lobith-Tolkamer luidde op dinsdag 3 januari het nieuwe jaar in met een gezellige nieuwjaarsborrel. Leden die de intentie hadden om in 2023 minder te eten, moesten hun goede voornemen nog even uitstellen, want deze eerste bijeenkomst van het jaar werd afgesloten met een feestelijk dinerbuffet. 

Door Carla Droste

De ‘Seniorensoos’, de lokale vereniging van en voor senioren, organiseert iedere eerste dinsdag van de maand een gezellig samenzijn bij Partycentrum Schipperspoort aan de Dorpsdijk 30 in Lobith. Dinsdagmiddag was de start van een nieuw jaar met diverse, maandelijkse activiteiten. Tijdens de korte jaarvergadering blikten bestuursleden Nel Tiemessen en Dinie van Aalst terug op het afgelopen jaar en werd er een minuut stilte gehouden voor de leden die in 2022 waren overleden. Na een woord van dank aan vertrekkend bestuurslid Trudy Van Benthem was het tijd om te proosten op het nieuwe jaar. Nel: “Helaas ontbreekt er een aantal mensen. Bijna alle 48 leden hadden zich voor deze middag opgegeven, maar op het laatste moment waren er verscheidene afzeggingen vanwege ziekte. Aangezien de inkopen voor het diner al waren gedaan, is er, in overleg met eigenaar Raymond Barthen, besloten om ook voor de afwezigen een maaltijd te bereiden en die bij hen af te geven.”

Terugblik

Bob en Anny Vermaeten waren dinsdag wél aanwezig. Bob was jarenlang penningmeester van de vereniging en nog steeds is hij, samen met zijn vrouw, een trouwe bezoeker van de maandelijkse bijeenkomsten. Met veel genoegen denken zij terug aan de playbackshows die er in het verleden werden georganiseerd. Bob: “Met het bestuur en een paar andere leden imiteerden we nationale en internationale artiesten. Die optredens veroorzaakten altijd veel hilariteit.“ Anny: “Tijdens de oefenavonden hadden we al veel lol en we moesten vaak zó lachen als we elkaar voor het eerst, compleet uitgedost zagen.”

Vooruitblik

Ook Nel deed mee aan de playbackshows en kijkt er met veel plezier op terug. “Die optredens hebben we al een tijd niet meer gedaan, maar er zijn wel andere leuke activiteiten die jaarlijks terugkeren. Dit jaar vieren we bijvoorbeeld weer carnaval en ‘kleintje kermis’, met live muziek. Er staat een informatieve workshop op de agenda en ook het sinterklaasfeest ontbreekt dit jaar niet. Verder zijn er kegelmiddagen, bingo’s en spel- en kaartmiddagen in het programma opgenomen. Het voornaamste doel van alle bijeenkomsten is om elkaar te ontmoeten en samen een gezellige middag te hebben. Ik nodig ouderen in Lobith en Tolkamer graag uit om eens een kijkje te komen nemen.”
Voor meer informatie: secretaris/penningmeester Dinie van Aalst, bmvanaalst@hetnet.nl

Gezellig aan de borrel (Foto: Carla Droste)