Winnaar Tijn Verhagen toont de gewonnen trofee, geflankeerd door Hugo de Groot en Edwin Verhoeven. (Foto: Henk Kemperman)
Winnaar Tijn Verhagen toont de gewonnen trofee, geflankeerd door Hugo de Groot en Edwin Verhoeven. (Foto: Henk Kemperman)

Oliebollentoernooi TTV Zevenaar groot succes

Algemeen

ZEVENAAR - Het jaarlijks terugkerende oliebollentoernooi van TTV Zevenaar beleefde na een onderbreking van twee jaar een prima herstart met 64 deelnemers.

Door Piet van Breukelen

Toernooileiders Hugo de Groot en Edwin Verhoeven spraken in de aankondiging van het toernooi de hoop uit dat er veel inschrijvingen zouden zijn van veel verschillende niveaus. Hun wens is helemaal uitgekomen. Iedereen had er kennelijk zin in na een afwezigheid van twee jaar door corona. De 64 deelnemers waren behalve van de eigen vereniging ook van Relax uit Didam, ATTV uit Aerdt en De Treffers uit Arnhem. Daarnaast waren er nog de nodige vrienden die niet uit onze omgeving kwamen. Iedereen wist precies waar hij/zij aan toe was, want bij alle tafels lag een lijst met deelnemers en hun bijbehorende handicap. Er waren acht categorieën (A tot en met H) en de grootste handicap die moest worden overwonnen was 22 punten. Omdat er gespeeld werd om één gewonnen game van 24 punten, stond al bijna bij voorbaat vast dat dit een toernooi is waarbij zelden een speler wint uit de sterkste categorie.
De 64 deelnemers werden verdeeld over 16 poules. De nummers 1 en 2 van elke poule werden daarna ingedeeld in 8 winnaar poules van 4 en de nummers 3 en 4 kwamen in de 8 verliezerspoules. Zo kwam iedereen dus volop aan spelen toe. Pas daarna ging het alleen nog tussen de 8 poulewinnaars en viel de verliezer automatisch af. In de winnaarspoule ging de eindstrijd tussen de jongelingen Edwin Thijsen van TTV Zevenaar en Tijn Verhagen van Relax. Het leek geen spannende strijd te worden, want Edwin begon met een 11-0 voorsprong en Tijn kon die kloof maar niet dichten. Hij keek bij 23-18 zelfs tegen 5 matchpoints aan. Hij overleefde ze echter allemaal en won na een uitermate spannende strijd toch nog met 25-23. De strijd om de 3e plaats werd een prooi voor Piet van Breukelen die Erik Boss versloeg dankzij de handicap van 11 punten.
In de verliezerspoule trok Reno de Jong aan het langste eind tegen Patrick Sanders (24-18) en won Luke de Bont de 3e prijs door Johan Scholtens met 25-23 te verslaan. Na afloop werd er nog gezellig nagekaart onder het genot van een drankje en de nodige snacks. Het slotapplaus was voor de toernooileiders Hugo en Edwin die het toernooi prima hebben laten verlopen.