Afbeelding
Foto:

De beste wensen

Het is weer 1 januari geweest, tijd om iedereen een mooi 2023 te wensen. Gelukkig hoeven we dankzij corona ome Arie met zijn stinkende knoflookadem niet meer te kussen en die kleffe collega mag je ook op gepaste afstand houden. Ik mis ze niet: de schrale wangen na de zoveelste nieuwjaarsreceptie met ongeschoren collega’s. De nivea mag dus thuis blijven, alleen handgel is misschien nog nodig. Maar dat wil niet zeggen dat je nieuwjaarswens minder oprecht is, zonder al dat kleffe gekus. Ik heb nu alleen nog een vage allergie tegen ‘de beste wensen’ die ik van veel mensen te horen krijg rond deze tijd. Die allergie leg ik graag even nader aan jullie uit.

Want ik vind altijd dat die mensen zich er maar gemakkelijk van af maken als ze dat zeggen. Want wat zijn die beste wensen dan? Lekker algemeen, ‘de beste wensen vrouw, je maakt er zelf maar wat van, zoek het maar uit’, dat idee. Zelf probeer ik mijn nieuwjaarswens toch een persoonlijk tintje te geven voor degenen die ze krijgen. De zieke wens ik een heel gezond nieuwjaar toe, de zweverige krijgt een nieuwjaarswens met veel nieuwe inzichten, de zakenman wens ik een succesvol 2023 en ga zo maar door. Ik kan er zelf namelijk niet zo goed tegen als ik veertig keer precies hetzelfde zinnetje moet zeggen. Dan vind ik het steeds gekker klinken, je gaat het afraffelen en ik vind het ook gewoon saai. En een persoonlijke wens krijgen is wel zo fijn voor de ontvanger vind ik.

Dus lieve lezers, ik wens jullie een prachtig fantastisch nieuw jaar toe, met veel mooie artikelen en lekker leesvoer, nuttige nieuwe inzichten, een blakende gezondheid, alles wat je maar wenst en vooral ook heel veel wereldvrede!

Manon Kummer