Monique en Suus Kruitwagen: "De sfeer en indeling van het gebouw lenen zich helemaal voor een Kerstfair"
Monique en Suus Kruitwagen: "De sfeer en indeling van het gebouw lenen zich helemaal voor een Kerstfair" Foto:

Kersteditie Fair met Flair in Turmac Cultuurfabriek

Tientallen smaakmakers zorgen voor ‘the most wonderful time of the year’

ZEVENAAR - De derde editie van de Fair met Flair staat helemaal in het teken van de Kerst. Ook de locatie is nieuw: het Tichelpark is ingeruild voor de Turmac Cultuurfabriek. Tientallen standhouders, verenigingen, vrijwillligers en bewoners van de Turmac Cultuurfabriek zorgen op 18 december voor ‘the most wonderful time of the year’.

Door Susan Wiendels

Monique Kruitwagen en haar nichtje Suus zijn dolblij met de locatie. In koor: "In eerste instantie dachten we aan een kerk. Hoe mooi zou dat zijn? Toen dat niet mogelijk bleek, kwamen we al snel bij de Turmac Cultuurfabriek uit. De sfeer en indeling van het gebouw lenen zich helemaal voor een Kerstfair. Bovendien waren de verschillende partners in het gebouw dolenthousiast. Zo is er in de bieb een voorleeshoek, draait er een film in het filmhuis en zijn er workshops bij Lab12. Grand-café Hal12 verzorgt de horeca. Deze kersteditie van Fair met Flair vormt een podium van samenwerking en ontmoeting.”
Het kerstfeest begint op 18 december al buiten. Daar zetten midwinterhoornblazers hun beste beentje voor en zorgt kinderboerderij Rosorum met schapen en herders voor een levende kerststal. Wie over de drempel stapt en tussen de kramen door flaneert, beleeft het ultieme kerstgevoel. Snuffelen en inspiratie inhaleren bij een pottenbakker, fotograaf, woonwinkel of bloemist. Kerstartikelen laten beletteren. (Handgemaakte) cadeaus scoren voor onder de kerstboom. En daarna smullen van warme chocomelk, glühwein of je tanden zetten in een oliebol. Het is zeven uur lang genieten in de Turmac Cultuurfabriek. Livemuziek ontbreekt zeker niet. Monique Kruitwagen: "The New Voices treden op als Dickens-koor, mijn zoon Jarrick komt zingen samen met Iris en er is een speciale kinderhoek met leuke workshops.” Net als in de vorige fairs met flair is er ook een catwalkprogramma, nu met galakleding, waaraan Gilsing Herenmode, Shoeby, barber Bas, Hairsum, Que Sera en Verrassend Anders, de damesmodezaak van Monique invulling geven.
De Fair met Flair kersteditie begint om 11.00 uur en duurt tot 18.00 uur. De entree is gratis. "Dat kan, omdat we geen winstoogmerk hebben en veel sponsoren ons steunen. Waarvoor we het dan wel doen?” Lachend: "Voor de lol, als je ziet hoeveel partijen meeliften en hoeveel vrijwilligers meehelpen. Alleen op de dag zelf al zestig. Als je iedereen op zo'n manier bezig ziet en de bezoekers genieten, daar doe je het voor.”