"We leveren hoge kwaliteit en hebben goede service hoog in ons vaandel staan."
"We leveren hoge kwaliteit en hebben goede service hoog in ons vaandel staan."

Sleutel- en slotenspecialist B. Bosman in Arnhem

Voor elk slot een passende sleutel

ARNHEM - Voordeursleutel kwijt? Autosleutel kapot? Sleutel vergeten en je staat voor een gesloten deur? Geen probleem voor René Bosman van De sleutel- en slotenspecialist in Arnhem. "U kunt bij ons terecht voor alles wat met een sleutel en slot te maken heeft. Denk aan huizen, kluizen, auto's, caravans en fietsen. Wij kunnen het maken of gaan op zoek naar een oplossing. Gegarandeerd passend, tot op de honderdste millimeter." 

"Mijn opa is ermee begonnen. In een oude schuur met twee machines en een paar sleutels aan de wand. Als hobby. De schuur werd echter te klein, opa verhuisde naar de Hommelseweg en ook mijn vader ging in het bedrijf werken. In 1968 werd het een officiële zaak, ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Sinds 1974 is de zaak gevestigd aan de Johan de Wittlaan en in 1987 ben ik daar zelf gaan werken. Uiteindelijk heb ik in 2014 de zaak van mijn vader overgenomen. Ik ben dus de derde generatie, een echt familiebedrijf."Een klein wandje met enkele sleutels is allang verleden tijd. In de volle werkplaats staan veel moderne machines en hangen de wanden vol met honderden sleutels. "Ik kan wel duizenden sleutels maken."
Bosman was een pionier en voorloper als het gaat om autosleutels. "We hebben ons al vroeg gespecialiseerd in het vervaardigen en repareren van autosleutels. Zeker toen na 1994 elke autosleutel werd voorzien van een chip was dat echt specialistisch werk. Daarin liepen wij voorop. We leverden sleutels door het hele land", zegt Bosman niet zonder trots. "We hadden als een van de eerste in Nederland een speciale code-machine. En nog steeds vormen autosleutels een belangrijk deel van onze werkzaamheden. En let wel, bij ons is het goedkoper dan bij de autodealer."
Naast ondernemen is Bosman ook vice-voorzitter van het Nederlands Sleutel- en Slotenspecialisten Gilde (NSSG). "De NSSG is er voor de gezelligheid en het netwerken. Maar zeker ook voor scholing en uitwisseling van informatie en vakkennis. Zo hebben we regelmatig bijeenkomsten waarop de leden proberen een kluis te openen of worden tijdens zogeheten autosleutel weekenden de laatste nieuwtjes uitgewisseld. Gezellig én leerzaam."
Tijdens het gesprek is het een komen en gaan van klanten. "Geen wonder, we leveren hoge kwaliteit en hebben goede service hoog in ons vaandel staan. Mocht een sleutel onverhoopt niet meteen passen, dan gaan we net zo lang door tot deze wel past en goed functioneert. Desnoods komen we daarvoor bij de klant aan huis." En de jongste bezoekers worden niet vergeten, ook voor hen heeft Bosman een passende sleutel in huis, een snoepsleutel wel te verstaan.

De sleutel- en slotenspecialist
B. Bosman
Johan de Wittlaan 19, Arnhem
tel. 026-4421247

www.bosmansleutels.nl

Afbeelding
Afbeelding