Afbeelding
Foto: Jimmy Donker

De Toetenburgers jeugdwagenbouw zoekt nieuwe leden

Algemeen

ZEVENAAR - Het jeugdwagenbouw-team van carnavalsvereniging De Toetenburgers timmert al een paar jaar de mooiste praalwagens voor de Boemelparade in elkaar. 

Het bouwen begint ieder jaar rond eind november. Elke zaterdag van 13.00 tot 15.00 tot aan carnaval. De begeleiders hebben de benodigde bouwmaterialen al aangeschaft. De kinderen bedenken hoe ze de wagen gaan bouwen. Er worden groepjes gevormd en iedere groep krijgt een persoonlijke begeleider. Eén groepje begint met meten en zagen. Een ander groepje schroeft de balken aan elkaar. Weer een ander groepje gaat stoffen knippen. Alles onder toezicht van een begeleider. Veiligheid staat natuurlijk voorop.
De groepjes rouleren, zodat iedereen ervaring op kan doen met alle taken. In het begin moet er veel nagedacht en overlegd worden. Wat wordt de voorkant van de wagen? Waar gaan we tijdens de parade lopen? Hoe moet de muziekinstallatie geplaatst worden? Hoe zit het met gewichtsverdeling? Van november tot aan de carnaval bouwen we iedere zaterdag van 13:00 tot 15:00 uur. De wagen moet voor de presentatieavond klaar zijn. Het hele team zal dan de praalwagen tentoonstellen aan de nieuwe prins en adjudant.Tijdens de kiekmiddag verzorgen de kids naast het bouwen, ook de gasten die komen kijken. Ze hebben thuis al veel voorbereid. Koekjes en cakejes zijn gebakken. Deze mogen ze verkopen en de opbrengst komt ten goede aan de jeugdwagenbouw. Nieuwe leden zijn altijd van harte welkom. Ben jij 8 jaar of ouder en lijkt het jou leuk en leerzaam om te komen bouwen? Stuur een mail naar jwb@toetenburgers.nl. Dan kom je eerst gezellig kijken en daarna hopelijk mee bouwen.

Zaterdag 26 november organiseren De Toetenburgers een open dag van 13.00 tot 15.00 uur. Graag nodigen zij iedereen uit om een kijkje te komen nemen. Locatie: Reisenakker 10 in Zevenaar (naast de voedselbank).

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding